x
Chauffeur krijgt een verzoek om hulp…
Voorwerpen met een mysterieuze betekenis: 21 mensen die het web om hulp vroegen om te begrijpen wat ze zijn Loop je langzaam of snel? Volgens deze studie kan lopen je IQ onthullen

Chauffeur krijgt een verzoek om hulp van een vrouw en doet zich voor als haar vriend om haar te beschermen

28 December 2021 • Door Janine
3.503
Advertisement

Wat zou je doen als je om hulp werd gevraagd door een bange onbekende? De reacties van ieder van ons zouden ongetwijfeld verschillend zijn: we zouden ons kunnen afvragen wat er aan de hand is, we zouden overrompeld kunnen worden of we zouden zelfs geen minuut aarzelen. Brandon Gale aarzelde geen moment: nadat hij een verzoek om hulp van een vrouw had ontvangen, deed hij alles wat hij kon om haar te beschermen. Het hele verhaal wordt verteld door de man zelf, die in een lange post op Facebook vertelt wat er is gebeurd.


Brandon woont op Rock Island en zegt dat hij, op een dag, zijn werk als Uber-chauffeur deed zoals gewoonlijk. Hij kreeg echter een ongebruikelijk verzoek op het scherm. Er stond geschreven: "Als je hier aankomt, kun je dan doen alsof je mijn vriend bent? Doe alsjeblieft alsof je mij kent en dat je niet mijn Uber-chauffeur bent”. Het was dus geen expliciet verzoek op hulp, maar de woorden van deze vrouw maakten hem wantrouwend en deden hem denken dat er iets niet klopte. Gary aarzelde dan ook geen moment: hij verwijderde meteen alle bedrijfsstickers van zijn auto, en verbergt zijn trouwring.

De man schrijft: "Toen ik aankwam, had ik mijn raampje naar beneden gedaan. Op de binnenplaats waren een man en een vrouw aan het praten. De vrouw speelde de rol al. Ze keek en schreeuwde: "Hallo schat! Ik kom eraan!" Ik schreeuwde meteen terug: "Geweldig, want ik heb honger!" Ik groette de jongen. Hij groette me half. Ze sprong in mijn auto en we reden weg. Toen we uit het zicht van de jongen waren, vertelde ze me de rest van haar verhaal. Ze ging met een groep vrienden naar de kermis. In die vriendengroep zat een man die erg bij haar aandrong en geen "nee" als antwoord accepteerde [...] Ze dacht dat ze hem kon achterlaten door naar haar auto te lopen, maar hij volgde haar en beweerde een heer te zijn. Voordat ze bij haar auto stopte, riep het meisje uit dat ze haar sleutels was kwijtgeraakt. Hij bood aan haar een lift te geven, en toen besloot ze om hulp te vragen aan haar zogenaamde vriend."

Gary besluit zijn post met een oproep aan alle vrouwen: “Meisjes, als je de Uber- of Lyft-app hebt en hulp nodig hebt, gebruik dan het berichtensysteem binnen de app. Je kunt speciale verzoeken doen die je leven kunnen redden." Het meisje had het geluk een behulpzame en vriendelijke persoon te vinden, die ons liet zien hoe toevallige ontmoetingen ons soms kunnen redden van situaties die gevaarlijk zouden kunnen zijn.

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt