"Ik heb meer dan $7.000 bespaard voor de reis van mijn leven": vrouw vertelt hoe ze naar Polynesië ging - Curioctopus.nl
x
"Ik heb meer dan $7.000 bespaard voor…
Een man klaagt omdat zijn vrouw zichzelf verwaarloost na de bevalling: Opa vraagt ​​12 dollar per uur om op kleinzoon te passen:

"Ik heb meer dan $7.000 bespaard voor de reis van mijn leven": vrouw vertelt hoe ze naar Polynesië ging

12 Januari 2022 • Door Janine
899
Advertisement

Wie van ons heeft er nooit van gedroomd om een ​​ontspannende vakantie in Frans-Polynesië te maken? Met zijn adembenemende zee en zijn bungalows op palen in de zee, is het de perfecte bestemming voor diegenen die willen ontsnappen aan de eentonigheid van het werk. Kortom, een plek die niet alleen paradijselijk is, maar ook een van de meest romantische in zijn soort, het is geen toeval dat het een van de favoriete bestemmingen is voor pasgetrouwden.

Zoals je je echter kunt voorstellen, zijn de kosten van een reis naar deze regio erg hoog. Een verblijf in een droombungalow kan bijna $600 per nacht kosten, om nog maar te zwijgen van de extreem dure extra's om te eten. Een paar slaagde er echter in om te genieten van een reis naar deze betoverende plek en bespaarde veel, dankzij enkele slimme trucs.


Op vakantie gaan in Frans-Polynesië is niet voor iedereen weggelegd. Het geschatte budget voor een reis en een verblijf van een week kan oplopen tot $20.000. Kortom, een bedrag dat niet voor alle portefeuilles geschikt is. Een echtpaar wilde zichzelf echter niet de mogelijkheid ontzeggen om deze afgelegen plek te bereiken, dus bedachten ze een plan om zoveel mogelijk te besparen op de verschillende kosten. Het kostte hen uren van planning en onderzoek, maar uiteindelijk slaagden ze erin om van hun tweede huwelijksreis te genieten.

"Mijn man en ik hebben er altijd van gedroomd om naar een warme en paradijselijke plek te reizen", zegt de vrouw, "we wilden natuurlijk geen $20.000 uitgeven, maar we wilden ook niet backpacken en de nachten doorbrengen in een hostel.”

Dus waar het mogelijk was, besloot het paar onnodige kosten te besparen, vooral op accomodatie, transport en eten, zodat ze het bespaarde geld aan andere activiteiten konden besteden. Het paar vond een manier om twee nachten op het eiland Tahiti te verblijven voor slechts $216 dankzij Airbnb, het online platform waarmee je appartementen voor een korte periode kunt huren.

Advertisement

Voor accommodatie op Moorea gebruikte het stel echter Travelzoo om een onmisbare aanbieding te vinden: vijf nachten in een bungalow in een luxe resort voor slechts $2699 in plaats van de oorspronkelijke waarde van $6365.

Bovendien bespaarde het paar dankzij het uitgebreide ontbijtbuffet veel op lunches en diners met een heel simpel trucje: broodjes klaarmaken om overdag te eten. Het buffet kostte ongeveer $50 per persoon en omvatte typische ontbijtgerechten zoals omeletten, wafels, pannenkoeken, crèpes, vers fruit, gebak, worst, spek, gebakken aardappelen, ontbijtgranen en yoghurt. Kortom, alle ingrediënten die nodig zijn om lunch en diner te bereiden.

“Besparen is altijd leuk”, zeiden man en vrouw op sociale media, “maar we hebben onze vakantie hoe dan ook onvergetelijk gemaakt. We gaven uit waar het goed voelde en bespaarden op secundaire extra's zoals vervoer, alcohol en excursies."

“Natuurlijk werken onze methoden misschien niet voor iedereen. Elk paar heeft zijn eigen regimes en heeft bepaalde gewoonten. Sommige mensen geven de voorkeur aan het gastronomische gerecht of verkennen de eilanden op zeer dure boten. Wij waren hier gelukkig mee.”

Kortom, er is geen "juiste" manier om geld te besparen tijdens het reizen. Er zijn echter een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om de reis veel goedkoper te maken. Als je een reis wilt organiseren, wapen je dan met pen, papier en rekenmachine, je zult versteld staan ​​hoeveel mogelijkheden het web biedt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt