Stel ziet af van een dure en stressvolle bruiloft om 4 huwelijksreizen te hebben - Curioctopus.nl
x
Stel ziet af van een dure en stressvolle…
Hij laat een veganistische vriendin van zijn dochter vlees eten en melk drinken: In Noorwegen is een

Stel ziet af van een dure en stressvolle bruiloft om 4 huwelijksreizen te hebben

15 Oktober 2021 • Door Janine
716
Advertisement

Het is bekend: het organiseren van een huwelijksfeest kan erg duur zijn, maar ook stressvol. Een jong Amerikaans stel lijkt echter een even simpele als leuke oplossing te hebben gevonden om te voorkomen dat ze al hun spaargeld moeten uitgeven.

Het niet organiseren van een bruiloft. Met het gespaarde geld besloten de twee pasgetrouwden om alleen van hun bruiloft te genieten door vier verschillende huwelijksreizen te organiseren. Met de $15.000 die voor het evenement gepland waren, reisden ze zodoende naar Griekenland, Italië, Hawaï en Marokko. Natuurlijk waren niet alle familieleden blij met deze beslissing, maar voor de pasgetrouwden was het de realisatie van een droom.


Velen dromen van geweldige dingen voor hun trouwdag. Om deze reden, wanneer je merkt dat je worstelt met de voorbereidingen voor de langverwachte ceremonie, realiseer je je hoe stressvol het kan zijn. Er zijn veel details om rekening mee te houden, zoals met het feit dat de kosten erg hoog kunnen zijn.

Gemiddeld wordt geschat dat een huwelijksceremonie tussen de 8.000 en 50.000 euro kan kosten voor 50 personen. Naast de economische kosten moet er ook rekening worden gehouden met de stress die de organisatie kan veroorzaken. Naarmate de dag van het "jawoord” nadert, loopt de spanning steeds meer op; in sommige gevallen op een milde manier, in andere op een zwaardere manier tot het begin van echt kleine ergernissen.

Toch moeten de huwelijksvoorbereidingen een vreugdevolle reis zijn die resulteert in de viering van het huwelijk en geen onuitputtelijke bron van zorgen, spanning en verschillende vormen van angst. Precies om deze reden besloot het jonge stel in kwestie, uit New York, het idee van een groot huwelijksfeest te laten varen om te genieten van intimiteit. Nadat ze de sprong gewaagd hadden, deelden deze twee geliefden hun redenering op sociale media en bekenden ze dat ze de $15.000 die ze voor de ceremonie hadden zullen uitgeven, liever gebruikten om niet één, maar vier huwelijksreizen te organiseren.

De jonge bruid Yulia Thomas legde deze beslissing uit door te zeggen: “het was zo stressvol en duur geworden. Onze families overspoelden ons met vervelende en doordachte verzoeken in hun voordeel. Bovendien was ik niet van plan om de tijd van het feest te besteden aan het ontvangen van gasten, oude ooms en tantes en andere familieleden, en ik gaf niet eens om de trouwjurk!"

Zo keken Yulia en haar vriend, negen maanden voor de huwelijksdatum, elkaar in de ogen en begrepen elkaar meteen: hun droom was die van een intieme ceremonie met een paar vrienden en een onvergetelijke reis. Dus op de trouwdag zelf kocht Yulia een prachtige witte jurk voor slechts $50, belde ze hun twee beste vrienden en trouwden ze met een eenvoudige ceremonie. Een snel en "pijnloos" huwelijk, maar wel een waar het stel ontzettend blij mee was.

Zo hebben de twee dankzij het overgebleven geld vier prachtige reizen kunnen maken, mede dankzij het feit dat Yulia's man in de luxe reisbranche werkt. Vier huwelijksreizen tussen de tempels van het oude Griekenland, in de steegjes van de Italiaanse Rivièra, door Marokkaanse markten en ten slotte op de stranden van Hawaï. Kortom, een nogal ongebruikelijk huwelijksfeest en bruiloft die de twee geliefden echter zeker veel geluk hebben gegeven. Zij waren tenslotte de gevierden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt