x
Dit winkelcentrum biedt “boxen" voor…
Op 51-jarige leeftijd bevalt ze van haar zevende kind, maar gebruikers bekritiseren haar: Rijst naar het bruidspaar gooien: de oorsprong en betekenis van deze oude traditie

Dit winkelcentrum biedt “boxen" voor echtgenoten die zich vervelen als ze gaan winkelen met hun vrouw

17 April 2022 • Door Janine
468
Advertisement

Velen hebben vroeg of laat dit tafereel meegemaakt of gezien: een echtgenoot of een vriend die urenlang buiten de kleedkamers van een winkel op zijn partner wacht, in de hoop dat ze snel klaar is met winkelen of kleding passen. Het bewijs van liefde? De plicht van een stel? Noem het wat je wilt, maar één ding is zeker: als je jezelf aan de kant van deze mannen plaatst, is de situatie in veel gevallen niet de gelukkigste. Integendeel, verveling kan de overhand krijgen en de minuten kunnen eindeloos lijken…

Daarom had het winkelcentrum waar we je nu over gaan vertellen een heel bijzonder idee. Ze koos de kant van echtgenoten of partners die "gevangen" zaten in het winkelen van hun echtgenoten en creëerde echte boxen waarin ze de wachttijd konden doorbrengen. Capsules waarin de dienstdoende partners zich tegen een kleine vergoeding kunnen vermaken met ouderwetse videogames, waardoor vrouwen rustig en langdurig kunnen winkelen. Klaar om de details van deze vondst te ontdekken?

via: The Paper

"Waar parkeer ik mijn man terwijl ik aan het winkelen ben?" Waarschijnlijk hebben veel vrouwen, ironisch of anderszins, zichzelf deze vraag gesteld wanneer ze een winkel of een winkelcentrum binnenlopen. Immers, hoe groter de plek, hoe meer winkels er zijn en hoe meer mogelijkheden er zijn om kleding, accessoires en maten met elkaar te vergelijken. Dus wat doe je dan? Voor veel paren is dit misschien geen probleem, en veel echtgenoten en partners kiezen ervoor om hun vrouw ijverig te vergezellen, maar voor alle anderen lijkt de uitvinding van dit winkelcentrum ad hoc te zijn ontstaan.

We zijn in China, om precies te zijn in het winkelcentrum Global Harbor in Shanghai. Hier heeft het management besloten om glazen "capsules" te installeren waar dienstdoende echtgenoten of partners de tijd kunnen doorbrengen terwijl hun vrouwen bezig zijn met winkelen. Geen zin om de winkels in te gaan? Geen probleem: ze blijven buiten, betalen zo'n 3 dollar en kunnen een half uur in die doorzichtige boxen zitten.

Wat vinden ze daar? Een comfortabele stoel, een computer en een joystick. En, het hoogtepunt dat zeker een succes van deze structuren zal maken, een reeks retro jaren ’90-videogames zoals "Robocop" en "Tekken".

"Ze zijn echt fantastisch - zei Yan, nadat hij een van de capsules had geprobeerd - ik heb daar net gespeeld en ik had het gevoel dat ik terug in de tijd ging, toen ik nog op school zat!”. Ook de oordelen van de vrouwelijke partners zijn positief, maar niet helemaal. "Het is een geweldig idee - zei een van hen, Wang - mijn man was altijd ongelukkig als ik ging winkelen". Maar ook: "wie helpt mij kiezen en wie geeft mij nu advies?" vroeg een vrouw, met een vleugje ironie.

Wat vind je van dit idee? Nuttig, leuk of een tikkeltje te cliché?

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt