De schaduw van zijn auto dringt binnen op de parkeerplaats voor gehandicapten: man krijgt boete

Janine image
door Janine

24 April 2022

De schaduw van zijn auto dringt binnen op de parkeerplaats voor gehandicapten: man krijgt boete
Advertisement

Wie heeft er nog nooit een boete gekregen? Natuurlijk: er zijn meer voorzichtige en attente automobilisten en anderen die misschien meer afgeleid zijn, maar onoplettendheid en vergeetachtigheid kunnen altijd om de hoek zijn en de gehate sancties veroorzaken.

Er zijn echter gevallen waarin je een boete kunt krijgen, zelfs als je je in werkelijkheid volledig aan de regels houdt. De Engelsman over wie we het gaan hebben weet er alles van, die vol ongeloof de gevreesde bekeuring kreeg voor een parkeerovertreding, ook al had hij de auto op een vrije plaats en volgens de regels achteplaats. Ongelooflijk? Zeker, maar het is echt zo. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Metro

Advertisement

‘It’s completely wrong. They’re enforcing something that’s not there', the man fumed.

Pubblicato da Metro su Giovedì 21 aprile 2022

Toen tuinman Matthew Cole zijn auto voor het postkantoor in Blackheath, een zuidelijke buitenwijk van Londen, parkeerde, had hij nooit kunnen denken dat hij verkeerd bezig was. Toch ontving hij ongeveer een maand later een brief waarin hem werd meegedeeld dat hij £65 zou moeten betalen voor het onbevoegd parkeren op een plaats voor gehandicapten.

Verbaasd keek hij naar de foto's van de vermeende overtreding en realiseerde zich dat de boete was uitgedeeld omdat de schaduw van zijn auto over die gereserveerde parkeerplaats liep. Ja, je leest het goed: we schreven schaduw. Dus besloot hij het verhaal bekend te maken aan de media, en de gebeurtenis ging al snel het web rond.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Ik heb daar al minstens drie keer geparkeerd, urenlang - zei Matthew - en ik heb nooit problemen gehad. Die dag nam ik mijn dochter mee naar een voetbalwedstrijd en liet ik de auto daar achter omdat ik wist dat het mocht”.

De bittere verrassing daarentegen kwam op een totaal onverwachte manier. "Dit is allemaal absurd - zei de chauffeur - ze handhaven iets dat niet bestaat. Ik kan het me veroorloven om £65 te betalen, maar het principe klopt niet. Ze lieten me de foto van de schaduw van mijn auto zien en ik ging in beroep, ook al werd het bezwaar afgewezen".

Tim1965/Wikimedia - Not the actual photo

Tim1965/Wikimedia - Not the actual photo

Naast de geleden schade dus ook het niet kunnen doen gelden van hun rechten, aangezien de autoriteiten, ondanks het bewijs, bleven beweren dat Matthew's Ford zich op de plaats bevond die gereserveerd was voor gehandicapten, en dat de boete daarom correct was afgegeven. "Als ik niet snel betaal, zal het bedrag verdubbelen en het ziet ernaar uit dat ik dat bedrag moet betalen.”

Gelukkig voor Matthew lijkt het erop dat de lokale autoriteiten zijn zaak opnieuw gaan onderzoeken na een tweede beroep, ook al is de hoop dat de boete zal worden ingetrokken, voor de man niet groot, ook gezien de eerdere ontvangen weigeringen.

Ondertussen kunnen we ons alleen maar aansluiten bij Cole's verbijstering: het is echt absurd om zo'n boete te krijgen, nietwaar?

Advertisement