De grootste ondergrondse stad die ooit is gekend, is ontdekt: het dateert van ongeveer tweeduizend jaar geleden

Janine image
door Janine

28 April 2022

De grootste ondergrondse stad die ooit is gekend, is ontdekt: het dateert van ongeveer tweeduizend jaar geleden
Advertisement

Ondergrondse steden zijn uitzonderlijke vondsten met een grote suggestieve kracht. Tunnels en galerijen ontvouwen zich onder het oppervlak en verbergen oude verhalen van onbetwistbare charme. Ontstaan met het doel om de stad comfortabeler te doorkruisen, worden de mysterieuze, donkere tunnels gebruikt door toeristen en bezoekers van over de hele wereld.

In Turkije werd een grote ondergrondse stad ontdekt, bestaande uit talrijke kerken en synagogen.

via Daily Sabah

Advertisement

TURCHIA - Scoperta una #CittàSotterranea del II - III secolo d.C. nel distretto di #Midyat, nella provincia sudorientale...

Pubblicato da Romano Impero su Giovedì 21 aprile 2022

De buitengewone gebeurtenis vond plaats in Midyat, in de provincie Mardin: het is een enorme stad die dateert tussen de tweede en derde eeuw na Christus.

De opgravingen waren begonnen na de ontdekking van een grot, tijdens het schoonmaken van de straten en oude huizen van de stad, zei burgemeester Veysi Shain. Op dat moment werd de ondergrondse verkenning grondig uitgebreid, wat leidde tot de ontdekking van tunnels en heiligdommen.

De naam van de ondergrondse stad is Matiate, wat “Stad van de Grotten” betekent. De naam was bekend dankzij Assyrische gravures uit de 9e eeuw voor Christus.

Gani Tarkan, directeur van het Mardin Museum die verantwoordelijk is voor de opgravingen, onthulde dat er een 100 meter lange tunnel was ontdekt. Lopend door de tunnel werden 49 kamers gevonden, waarvan sommige werden gebruikt als kerken en synagogen.

Advertisement

"Daarnaast zijn er pakhuizen en verschillende waterputten. Sommige versieringen verfraaien de muren op verschillende gedeeltes”, zei Tarkan.

Het lijkt erop dat de stad is gebouwd als schuilplaats of vluchtroute, maar ook alsof het onafgebroken bewoond is geweest gedurende 1900 jaar. Omdat het christendom in de tweede eeuw na Christus nog niet als officiële religie werd erkend, moesten de gelovigen hun toevlucht zoeken op veilige plaatsen om aan vervolging te ontkomen.

De opgravingen hebben slechts 3% van de stad bereikt, dus er kan nog veel meer te ontdekken zijn.

“Als het werk klaar is, wordt het een unieke plek in de wereld. Er is geen andere ondergrondse stad die zo'n groot gebied beslaat”, zei de archeoloog.

We moeten gewoon wachten op de verdere verrassingen die Matiate zou kunnen bieden. De ondergrondse stad, die het aantal toeristen aanzienlijk zal doen toenemen, zal gedeeltelijk worden opengesteld voor het publiek.

Advertisement