Bruid organiseert een bruiloft met 40 gasten door slechts 500 dollar uit te geven: hoe deed ze dat?

Janine image
door Janine

24 April 2022

Bruid organiseert een bruiloft met 40 gasten door slechts 500 dollar uit te geven: hoe deed ze dat?
Advertisement

Bij het organiseren van een bruiloft is het het eerste waar je rekening mee moet houden: het budget. Bruidsparen en weddingplanners weten dit maar al te goed, want zonder een bedrag vast te stellen is het moeilijk om door te gaan naar de volgende stappen, zoals locatiekeuze, kleding, decoratie en menukaart. Er zijn mensen die dromen van sprookjesachtige bruiloften en kiezen voor weelderige keuzes, ongeacht de kosten, anderen die besluiten meer in het ene aspect te investeren dan in het andere en degenen die een echte econoom zijn en erin slagen de perfecte ceremonie te organiseren zonder een fortuin uit te geven.

Een vrouw in Californië vertelde hoe ze slechts 500 dollar wist uit te geven aan haar bruiloft met 40 gasten, en ging viraal.

via ABC News

Kiara Brokenbroughs en haar man Joel wilden trouwen en tegelijkertijd zoveel mogelijk besparen, een minimale bruiloft organiseren die meer dan waardig was en ze deden het in slechts twee maanden: het paar gaf slechts $500 uit voor alles, inclusief de jurk van de bruid.

Toen Kiara haar trouwfoto's op sociale media deelde, explodeerden de verbaasde reacties: veel gebruikers vroegen haar om advies over hoe ze het evenement voor zo'n lage prijs kon organiseren.

Al ten tijde van de officiële verloving hadden de twee zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk te sparen: het geheim is om alles tot in de kleinste details te plannen met het vernuft en de medewerking van vrienden en familieleden.

Advertisement
kiarabrk/Instagram

kiarabrk/Instagram

De grootste verrassing was de trouwjurk van de vrouw: een prachtige jurk waar ze slechts $47 voor betaalde en werd gekocht bij een online winkel. Niemand had het zich kunnen voorstellen, want het stond haar prachtig. Het door Joel gekozen pak kostte daarentegen 100 dollar.

"Ik wilde geen geld uitgeven aan een jurk die ik maar één keer voor een paar uur zou dragen", zei Kiara. "Was het de jurk van mijn dromen? Nee, maar ik heb geen spijt van mijn keuze." Ze is ook van plan om de jurk waarin ze trouwde opnieuw te gebruiken, waarbij ze enkele wijzigingen aanbrengt.

De vrouw beroofde zichzelf dus niet van een van de meest emotionerende ervaringen voor toekomstige bruiden: die van het dragen van dure trouwjurken en zichzelf bewonderen in de spiegel.

 kiarabrk/TikTok

kiarabrk/TikTok

Wat de locatie betreft, besloten Kiara en Joel om de bruiloft te vieren in een openbare en vrije ruimte, waarvoor geen dure reserveringen nodig waren. De keuze viel op een hele mooie plek vlakbij een Californische snelweg, met een suggestief uitzicht op de bergen.

De enige aankopen waren de huwelijksboog en de stoelen voor hun veertig gasten.

En de versieringen? Bloemen, taart en chauffeur werden door de familie betaald. De receptie werd verdeeld onder de aanwezigen, ieder betaalde voor eten en drinken voor zichzelf.

 kiarabrk/TikTok

kiarabrk/TikTok

"Het zijn mensen die de ware betekenis van een bruiloft begrijpen. Ze waren allemaal enthousiast over onze verbintenis", zei Kiara.

De vrouw hoopt dat haar voorbeeld iedereen zal inspireren die van plan is te trouwen, maar die door gebrek aan middelen afhaken: de oplossing is er en zij heeft het laten zien.

Advertisement