Tientallen griezelig uitziende poppen blijven aanspoelen op een strand in Texas: "het is een nachtmerrie" - Curioctopus.nl
x
Tientallen griezelig uitziende poppen…
Hij gaat op pad met de metaaldetector en ontdekt een oude vaas met bijna 1.300 Romeinse munten Foto's uit hun context: 18 foto's die ons met meer vragen dan antwoorden achterlaten

Tientallen griezelig uitziende poppen blijven aanspoelen op een strand in Texas: "het is een nachtmerrie"

03 Mei 2022 • Door Janine
3.192
Advertisement

Er zijn dingen die bij mensen onmiddellijk een subtiele angst kunnen opwekken, het soort onbehagen dat doet denken aan scènes uit enge films of passages uit dat soort boeken.

Stel je voor dat je een geleerde bent die naar de stranden van een natuurreservaat gaat om onderzoek te doen naar schildpadden en dieren in het wild. Eenmaal daar ontdek je dat de zee, naast ander afval, heel bijzondere voorwerpen naar het vasteland blijft brengen. Waar hebben we het over? Over sinister uitziende poppen. Ja, je leest het goed: hoe vaak is dit speelgoed te zien geweest in horrorverhalen of scènes? Op deze stranden in Texas is hun aanwezigheid echt, en op dit moment kan niemand uitleggen waar dit aan te wijten is.

via: Chron

You know we had to find a baby. 😂

Pubblicato da Mission-Aransas Reserve su Venerdì 22 aprile 2022

Het verhaal is er een van die in korte tijd de aandacht van veel mensen weet te trekken, juist vanwege zijn eigenaardigheden en vreemdheden. In Texas, en meer bepaald in de kustgebieden van het Reservaat Mission-Aransas, hebben onderzoekers van de mariene wetenschap vreemde aanwezigheden opgemerkt die de stranden bleven "bezoeken".

New doll! 😂

Pubblicato da Mission-Aransas Reserve su Venerdì 30 aprile 2021

Terwijl ze de kustomgeving in de gaten hielden om schildpadden, zeezoogdieren en vogels te beschermen, schrokken ze en waren sprakeloos. Er verschenen tientallen griezelig uitziende poppen aan die Texaanse kusten, blijkbaar zonder dat iemand wist waar ze vandaan kwamen. Het lijkt erop dat er tientallen van zijn gevonden, allemaal gekenmerkt door een nogal "versleten" en angstaanjagend aspect, met ontbrekende stukjes en beslist horror-achtig.

Advertisement

Such pretty eyes 😂

Pubblicato da Mission-Aransas Reserve su Venerdì 14 gennaio 2022

De merkwaardige vondsten werden gedocumenteerd door onderzoekers op Facebook, en van daaruit gingen ze letterlijk het web rond. "Elke dag is er iets nieuws - zei Jace Tunnell, van het Institute of Marine Sciences van de Universiteit van Texas - net als je denkt dat je alles hebt gevonden dat op de kust zou kunnen eindigen, komt er iets anders. Aanvankelijk vonden we het eng, het was alsof we ons in een nachtmerrie bevonden”. De poppen die in Texas zijn gevonden, zijn bij veel mensen bekend en berucht geworden, tot het punt dat onderzoekers hebben besloten een deel van hun griezelige collectie te verkopen, waarmee ze hun onderzoek en bedrijf financieren met de opbrengst.

Waarom komt dat speelgoed op die stranden terecht? Wat is hun oorsprong? Niemand lijkt het voorlopig met zekerheid te kunnen zeggen, en dat is waarschijnlijk ook wat de nieuwsgierigheid van mensen aantrekt. In afwachting van iemand die opheldering geeft wat er is gebeurd, kunnen we alleen maar sprakeloos blijven bij deze unieke vondsten...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt