Koppel reist de wereld rond als dierenoppas in ruil voor gratis huisvesting: “We houden van reizen en dieren”

Janine image
door Janine

12 Mei 2022

Koppel reist de wereld rond als dierenoppas in ruil voor gratis huisvesting: “We houden van reizen en dieren”
Advertisement

Iedereen heeft zijn eigen passies, interesses en hobby's, waaraan hij zich in de beschikbare vrije tijd wijdt: eerst komt de plicht en dan het plezier, voor de meesten van ons, maar er zijn mensen die zaken met plezier weten te combineren: zij zijn die mensen die leven en doen waar ze van houden, van de dingen die ze leuk vinden een echte baan maken.

Dit stel deelt bijvoorbeeld een passie voor reizen en voor dieren en heeft die twee weten te combineren. Hoe? Dat is makkelijk gezegd: de twee reizen de wereld rond om voor andermans huisdieren te zorgen in ruil voor onderdak.

via The Sun

Advertisement
@nomadsandpawpads/TikTok

@nomadsandpawpads/TikTok

Een winnend idee, dat van Austin Andrews en Jori Kerr, die een manier vonden om te reizen zonder dure hotelkamers te betalen en in contact te komen met dieren.

Ze planden hun nieuwe leven maandenlang en spaarden jaren voordat ze vertrokken, toen verlieten ze hun huis in Oregon en gingen op dit nieuwe avontuur.

Via de website van TrustedHouseSitters ontdekten ze dat het mogelijk is om te reizen door als pet sitter te werken: het portaal verbindt eigenaren van huisdieren die hulp zoeken met mensen die voor hen willen zorgen in ruil voor gratis accommodatie.

Nadat ze afspraken hadden gemaakt met hun eerste gezin, stopte het paar met hun baan en vertrok, en begon hun reizen te delen op het Tik Tok-account nomadsandpawpads.

De eerste stop was Grenada, een Caribisch eiland waar ze voor Pickle, een hondje en twee katten genaamd Carib en One Ear begonnen te zorgen.

Advertisement
@nomadsandpawpads/TikTok

@nomadsandpawpads/TikTok

De droom van beiden was om te kunnen reizen en vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten, bundelden ze hun krachten en middelen om dat doel te kunnen bereiken.

Een van de eerste ideeën was om Engels te leren of digitale nomaden te worden. Toen ontdekten ze de kans die werd geboden als dierenoppas en aarzelden ze niet: "We houden allebei van huisdieren, dus we waren super enthousiast", zeiden ze.

Zo creëerden ze een profiel door zich aan te melden voor een jaarabonnement op de applicatie en wachtten om gecontacteerd te worden. De eerste baan was in Oregon: "Het belangrijkste voor ons was om lokaal te beginnen. We wisten niet wat we konden verwachten als we naar het huis van een onbekende gingen”, zei Andrews.

Na enige ervaring voelden de twee zich klaar voor hun eerste internationale reis en gingen na een video-sollicitatie naar Grenada.

@nomadsandpawpads/TikTok

@nomadsandpawpads/TikTok

“Dit is alles waar we op hebben gewacht”, zei Kerr.

Twee weken verbleven ze in het resort gerund door de eigenaar van de dieren die hen had opgeroepen, in een klein huisje aan het strand.

Hun typische dag begon met een ontbijt aan de bar, de hond en katten voeren en daarna ronddwalen over het eiland.

De volgende zes maanden zaten Kerr en Andrew als pet sitters op zeven andere locaties en keerden tussen de pauzes door naar Oregon. De honden die ze verzorgden waren voor hen echte reisleiders die hen naar onbekende plekken in de stad begeleidden.

De behoeften en verwachtingen van dieren en eigenaren zijn van tevoren overeengekomen, en tot nu toe was het moeilijkste voor het paar het einde van de verbintenis, de tijd om te vertrekken.

Voor hen is de grootste uitgave de prijs van het vliegticket, die ze met hun spaargeld betalen.

@nomadsandpawpads/TikTok

@nomadsandpawpads/TikTok

Het doel is om te blijven reizen als pet sitter: "We houden zo veel van deze levensstijl dat we hopen het permanent te kunnen doen", zei Kerr.

Volgens de vrouw kan iedereen met inzet en geduld doen zoals zij doen: "Uiteindelijk krijg je je kans en vallen de dingen op hun plek. En als dat gebeurt, is dat een ongelooflijk gevoel."

Advertisement