Stel besluit in het geheim te verhuizen terwijl ze op afstand blijven werken

Janine image
door Janine

26 December 2022

Stel besluit in het geheim te verhuizen terwijl ze op afstand blijven werken
Advertisement

Ze worden "digitale nomaden" genoemd en zijn die professionals die ervoor kiezen om te profiteren van de kansen die digitale technologieën bieden om aan hun verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid te voldoen door overal ter wereld te werken en hun persoonlijke ambities en behoeften te volgen. En inderdaad, werken waar je maar wilt is de droom van velen: jonge mensen die graag de wereld willen leren kennen zonder zich te beperken tot de vijftien vrije dagen die traditionele banen bieden, moeders van gezinnen die de behoefte voelen om meer tijd te besteden aan hun kinderen, mannen en vrouwen die, nadat ze het hoogtepunt van hun carrière hebben bereikt, ervoor kiezen hun leven te veranderen om zich aan hun passies te wijden.

Er zijn veel verhalen van mensen die hun leven overhoop hebben gehaald om zich aan hun passies te wijden en dat van dit stel is slechts een van de vele voorbeelden.

via Flipboard

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een stel uit Miami is in het geheim naar Zuid-Amerika verhuisd om op afstand te werken, zichzelf te bevrijden van tijd- en plaatsbeperkingen en geld te sparen om te genieten van een opwindender levensstijl. Wat het paar op het idee bracht, was de noodzaak om met steeds stijgende uitgaven om te gaan met een bijna ongewijzigd salaris, waardoor ze terechtkwamen op het gedeelte van het sociale netwerk Reddit dat gewijd is aan digitale nomaden. Maanden van onderzoek en studie op sociale media leidden uiteindelijk tot de realisatie van hun project voor een nieuw leven.

Het stel koos het land van bestemming op basis van de gelijkenis met de tijdzone van Miami, en regelde een externe router die de locatie van hun werkcomputer kon instellen op hun thuisstad. Tot slot was een andere belangrijke factor de kosten van levensonderhoud, die hen een enorme besparing moest opleveren. Uiteindelijk viel de keuze op Ecuador.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Het paar geeft toe dat er aan ongemakkelijke momenten geen gebrek was, vooral wanneer collega's vroegen hoe ze hun vrije dagen hadden doorgebracht: "Hebben jij en je man iets leuks gedaan?" "Oh, niet veel, ik ben gewoon naar het strand geweest en zo" maar ze waren net terug van een emotionerende klim naar de top van een vulkaan met stijgijzers en ijspriemen.

Over het algemeen geven ze echter allebei toe dat hun leven aanzienlijk is verbeterd na de overgang naar digitaal nomadisme en het enige waar ze spijt van hebben, is dat ze het niet eerder hebben gedaan. "Mijn vrouw en ik grappen dat, omdat mijn bedrijf volledig op afstand is, ik misschien niet de enige ben die stilletjes in het buitenland zit en een strategie behoudt. Wat als ik mijn baas midden in Peru tegenkom?" concludeert de echtgenoot grappend.

Een radicale maar winnende keuze, althans voor hen.

Advertisement