Hij vindt €150.000 in contanten in een keukenkast die hij op Ebay had gekocht: teruggegeven

Janine image
door Janine

08 Mei 2022

Hij vindt €150.000 in contanten in een keukenkast die hij op Ebay had gekocht: teruggegeven
Advertisement

Heb je ooit iets totaal onverwachts gevonden waarvan je dacht dat er niets in verborgen kon zijn? Het kopen van tweedehands spullen kan soms tot situaties als deze leiden, met op zijn zachtst gezegd verbazingwekkende ontdekkingen. Precies zoals is gebeurd met de Duitse man die de hoofdpersoon is van het verhaal dat we je gaan vertellen.

Een normale keukenkast, tweedehands gekocht op Ebay voor 240 euro, is voor hem getransformeerd tot de kast die een echte schat bevatte. Onmogelijk? Absoluut niet. Verscholen tussen kastdeurtjes en compartimenten, zat er namelijk voor 150.000 euro in contanten in! Wat is de eerste gedachte die je zou hebben tegenover zo'n scène? Misschien zouden sommigen in de verleiding komen om alles te houden, maar hij niet. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Daily Mail

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Iedereen, als ze over zo'n ontdekking zouden vertellen, zou denken aan een ongelooflijke meevaller. Een meubelstuk dat voor weinig geld is gekocht en een opmerkelijke "jackpot" verbergt, is natuurlijk iets dat niet elke dag gebeurt. Thomas Heller, een 50-jarige Duitser die in Bitterfeld woont, is zich hiervan terdege bewust en dacht net als vele anderen een eerlijke deal te hebben gesloten.

De man, volgens wat hij meldde, zag de keuken die hij mooi vond op de bekende e-commerce site en slaagde erin om, na over de prijs te onderhandelen met de verkoper, deze voor een zeer voordelig bedrag mee naar huis te nemen. Eenmaal thuis was het voldoende om wat beter naar het meubel te kijken om zich het ondenkbare te realiseren.

Advertisement

What a find!😲

Pubblicato da The Mirror su Giovedì 28 aprile 2022

In feite zat er aan de onderkant van een van de kastjes een envelop. Geïntrigeerd pakte hij het en opende het. "Het zat vol met bankbiljetten die me aankeken - zei hij - biljetten van 100, 200 en zelfs 500 euro". Het is niet moeilijk om je de verbijstering van zo'n vondst voor te stellen. Thomas dacht na over wat hij moest doen en aarzelde niet om de autoriteiten te informeren. Dat geld had namelijk ook een illegale herkomst kunnen hebben en daarom vond hij het eerlijk gezegd beter om zo te handelen.

Toen de keukenkasten eenmaal naar het bureau waren gebracht, gingen de agenten ze beter analyseren en toen ze een ander compartiment openden dat op slot was, vonden ze nog een envelop vol bankbiljetten. Totaal? Ongeveer 150.000 euro!

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Op dat moment begon het onderzoek van de autoriteiten naar de echte herkomst van dat geld. Na enig speurwerk bleek dat de keuken van een 91-jarige weduwe was die momenteel in een bejaardentehuis woont, en dat zelfs haar kleinzoon - de verkoper - niet op de hoogte was van het enorme fortuin van zijn grootmoeder.

Het is daarom mogelijk dat de oude vrouw of haar man het daar heeft verstopt, wie weet wanneer, of dat ze het zijn vergeten. Ze waren er ongetwijfeld heel bedreven in om het onvindbaar te maken, tot het punt dat zijn familieleden er niets van wisten. De 150.000 euro werd dus teruggegeven aan de verkoper, ook al bleef het eerlijke gebaar van Thomas Heller niet onopgemerkt. In feite heeft de man een beloning ontvangen die wordt geschat op ongeveer 3% van het totaal, zoals bepaald door de lokale wetgeving. Kortom: goede daden en burgerzin lonen, en dit verhaal bewijst het!

Advertisement