Opa realiseert zijn virtuele kloon met behulp van experts: "Zo kunnen mijn kleinkinderen mij leren kennen" - Curioctopus.nl
x
Opa realiseert zijn virtuele kloon met…
Ze laat zichzelf voor en na make-up op sociale media zien, gebruikers lachen haar uit: Meisje overwint haar ernstige arachnofobie door een springspin te adopteren:

Opa realiseert zijn virtuele kloon met behulp van experts: "Zo kunnen mijn kleinkinderen mij leren kennen"

12 Juni 2022 • Door Janine
490
Advertisement

Niet alle kleinkinderen hebben het geluk en de kans om hun grootouders en overgrootouders te kennen. De natuurlijke cyclus van het leven betekent soms dat we elkaar niet kunnen leren kennen, behalve door foto's en herinneringen van degenen die ze hebben meegemaakt. We zijn nog lang niet in staat om in de tijd te reizen om degenen te omarmen die niet meer naast ons zijn, maar de technologie maakt zo'n vooruitgang dat sommige tot nu toe onvoorstelbare trucs nu mogelijk zijn. Waar hebben we het over?

Een 85-jarige man maakte zijn 3D-hologram om zijn achterkleinkinderen de kans te geven hem te leren kennen.

via: El Tiempo

Jerry Terrance, es el abuelito de 85 años de edad, que busca preservar la historia de su familia con su propio holograma 3D. “Que puedan sentirse más cerca de mí y sus recuerdos no sean distantes”. 🥰

Pubblicato da NB su Mercoledì 4 maggio 2022

Jerry Terrance heeft de nieuwste technologie gebruikt om iets heel bijzonders te creëren: zijn "tweelingbroer” in een hologram-versie. Deze liefhebbende grootvader uit Los Angeles filmde zichzelf terwijl hij het verhaal van zijn familie vertelde en beelden projecteerde, zodat de volgende generaties zijn verhaal kunnen horen. Het onderhouden van een band met zijn nakomelingen en op de een of andere manier aanwezig kunnen zijn voor hen is van het grootste belang voor hem.

Zo creëerde hij een virtuele kloon met behulp van een immersive reality-bedrijf. Experts uit de branche reproduceren echte mensen in driedimensionale afbeeldingen en veranderen ze in hologrammen. Ondertussen hebben zo'n dertig camera's het levensverhaal van Jerry gefilmd, zodat hij zijn dagelijkse leven thuis, op het werk en elders kan reproduceren. Alles werd aangevuld met foto's en homevideo's.

De opnames zijn gemaakt in een studio die is uitgerust met een green screen, een methode waarbij de technici verschillende achtergronden kunnen toevoegen, zoals kamers in het huis en afbeeldingen van de familie.

Om de man in de toekomst te zien, is het voldoende om een speciale virtual reality-bril te dragen en koptelefoon om te luisteren.

Een soort tijdcapsule waarmee de kleinkinderen van Terrance alles over hem te weten kunnen komen: de man is zich ervan bewust dat het onwaarschijnlijk is dat hij ze zal kunnen leren kennen en zichzelf persoonlijk kan voorstellen, daarom heeft hij besloten contact op te nemen met de biografen van StoryTerrace en de metaverse specialisten om zijn wens uit te laten komen.

“Het is gewoon fantastisch om mezelf zo te zien. Het voelt alsof je naar een film kijkt. Het is niet alsof ik de woorden in mijn herinneringen lees, maar de kans krijgen om mezelf te zien en te horen terwijl ik de verhalen vertel. Gewoonweg magisch."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt