Ze zien een fietser in de takken van een boom in een park: "hoe is hij daar gekomen?"

Janine image
door Janine

24 Mei 2022

Ze zien een fietser in de takken van een boom in een park: "hoe is hij daar gekomen?"
Advertisement

Wat zou je verwachten te zien boven in een boom? Bladeren, takken, misschien vogelnesten, maar zeker niet... een man op een fiets! Nee, we maken geen grapje, want dit is precies het tafereel dat verschillende voorbijgangers hebben gezien die in een park hun ogen opsloegen naar een boom en opmerkten dat er tussen de takken iets vreemds zat. Of liever gezegd: iemand.

Als je denkt dat de meest geschikte plaats om te fietsen een fietspad, een pad of een weg is, zal het beeld dat we je gaan laten zien, je onmiddellijk van gedachten doen veranderen. Gedeeld op Twitter, ging het onmiddellijk het web rond en trok overal de aandacht van de media. Wat deed die fietser daar? En hoe is hij daar gekomen? Het mysterie had aanvankelijk geen antwoorden, ook al werd later alles uitgelegd. Laten we eens kijken.

via Telecinco

Advertisement

Het merkwaardige voorval vond plaats in de Spaanse stad Salamanca. Het is hier dat, midden in het park van La Aldehuela, mensen getuige waren van een tafereel dat een understatement zou zijn als we het paradoxaal zouden noemen. Een man bevond zich in een boom met zijn fiets, op een behoorlijke hoogte, en hij leek daar vast te zitten, terwijl de brandweermannen hem vanaf de grond gadesloegen.

We leven in het tijdperk van gedeelde en directe communicatie, en daarom was het bijna vanzelfsprekend dat iemand een foto zou maken en deze zou delen. “Kan iemand me dit uitleggen?” vroeg Arratiko Zekorra, de man die de scène op Twitter plaatste. Onnodig te zeggen dat het verhaal vanaf dat moment een publiek domein is geworden.

Opmerkingen en reacties kwamen in grote aantallen binnen en veel gebruikers gingen er eerst vanuit dat het nep was. Fotomontage? Grappige vondst? Weinig mensen waren overtuigd van de authenticiteit van de foto. De realiteit was echter precies dat. Een paar uur na de publicatie kwam de verklaring.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Die man in de boom was niemand minder dan een acteur die optrad voor een documentaire van regisseur Suso de Nava, een film waarin aan surrealistische scènes geen gebrek is. En wat is er surrealistischer dan een fietser die in de takken van een boom zit? Geen noodoperaties van de brandweerlieden, geen vreemde incidenten: het was de brandweer die hem daar bovenop had geholpen, en ze bleven er om hem assistentie, veiligheid en controle te bieden.

Ongelooflijk, nietwaar? Wat zou jij gedacht hebben als je er langs zou lopen?

Advertisement