Meisje ontdekt dat de stage onbetaald is, wordt boos op de eigenaar en gooit asbakken in het café rond

Janine image
door Janine

18 Mei 2022

Meisje ontdekt dat de stage onbetaald is, wordt boos op de eigenaar en gooit asbakken in het café rond
Advertisement

Veel jonge mensen leren dat het helemaal niet gemakkelijk is om de werkwereld te betreden. Beginnen met een stage en dan een traject inslaan in een bedrijf of in een specifieke realiteit is een praktijk die velen aangaat, maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat het goed gaat, en vooral dat inspanning en inzet op de juiste manier worden beloond.

Negatieve episodes ontbreken in die zin niet. Wat we je gaan vertellen is daar het bewijs van, en het betreft een meisje dat, ondanks de beloften van haar werkgevers, al snel ontdekte dat de voorwaarden helemaal niet waren wat vooraf werd vastgesteld. Op dat moment kon ze haar woede niet bedwingen en de hele kwestie vereiste de tussenkomst van de politie. Laten we eens kijken.

via Today

Advertisement
FreeclimbZurich/Wikimedia - Not the actual photo

FreeclimbZurich/Wikimedia - Not the actual photo

Het gebeurde in Italië, in een kustplaats in Toscane. Hier had een jong meisje besloten - net als veel van haar leeftijdsgenoten - om stage te lopen in een café. Helaas is het niet zo vanzelfsprekend dat een soortgelijke werkrelatie wordt betaald, al is het maar de onkostenvergoeding. Hoewel het juist zou zijn als werkgevers stagiaires een vergoeding betalen voor hun inzet, kan het voorkomen dat dit niet gebeurt.

Het meisje in kwestie had natuurlijk begrepen dat ze op zijn minst een onkostenvergoeding zou krijgen voor het werk dat ze gedurende een hele week had verricht. Dus toen ze de eigenaresse van het café vroeg wat haar salaris zou zijn, antwoordde de vrouw dat ze niets zou krijgen. Volgens wat is vernomen, was de motivatie te vinden in het feit dat het meisje een opleiding volgde, die dus niet voorzag in enige betaling. Een antwoord dat de stagiaire niet beviel.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het meisje werd boos en begon met accessoires in het café te gooien. In het bijzonder zou ze enkele asbakken hebben beschadigd maar zonder, gelukkig, iemand pijn te doen. De ruzie leidde ertoe dat de politie werd gebeld door de barista, die serieus van plan was het meisje aan te geven. Ter plaatse aangekomen konden de agenten echter niets doen, aangezien de jonge stagiaire inmiddels was vertrokken en er geen aanleiding was om tot onderzoeken en controles over te gaan.

Het is waarschijnlijk, opnieuw volgens wat er is gemeld, dat de eigenaresse van het café toch besluit het meisje aan te geven om wat er is gebeurd. Eén ding is zeker: de jonge werkneemster verwachtte een andere behandeling dan ze kreeg, waarbij ze geen onkostenvergoeding ontving. Een verhaal dat je aan het denken zet en veel zegt over de voorwaarden die veel jongeren moeten accepteren om hoop op werk te hebben.

Wat vind jij?

Advertisement