Ze houdt van augurken en noemt haar dochter met de naam van haar favoriete snack

Janine image
door Janine

15 Juni 2022

Ze houdt van augurken en noemt haar dochter met de naam van haar favoriete snack
Advertisement

Heb je ooit gehoord van het namenboek? Het is een boekje waarin de bekendste en meest voorkomende namen en hun betekenis gegroepeerd zijn. Er zijn veel ouders die het met het oog op de geboorte van hun kind gebruiken om hulp te krijgen bij het kiezen. De opties zijn talrijk, van een meer traditionele tot een meer unieke naam, en de angst om fouten te maken en je nakomelingen bloot te stellen aan constant geplaag door andere leeftijdsgenoten ligt om de hoek.

Van de hoofdpersoon van ons verhaal zijn we er zeker van dat ze de naam van haar dochter niet in dat boek heeft gevonden, noch maakte ze zich zorgen over het mogelijke onbegrip van anderen. Ze raakte namelijk geïnspireerd door haar maag en noemde haar kleintje als haar favoriete snack. Laten we eens kijken wat het is.

via The Scottish Sun

Advertisement
Tik Tok screenshot / chantelschinder

Tik Tok screenshot / chantelschinder

Een nieuw leven op de wereld zetten is op zich al een belangrijke en uitdagende keuze om te maken. Het maakt je je hele leven verantwoordelijk voor de opvoeding, het onderwijs, de gezondheid en het welzijn van een nieuw menselijk wezen. De lasten, die vaak opdoemen, beginnen al voordat de baby wordt geboren.

Zelfs de keuze van de naam, hoewel ogenschijnlijk eenvoudig, is een belangrijke fase van de zwangerschap, die het leven van het kind voor altijd zal bepalen. Sommige ouders, verbonden aan traditie, gebruiken de naam van hun grootvader of grootmoeder, anderen laten zich inspireren door vrienden, familieleden of zelfs films of favoriete liedjes.

Kortom, de opties zijn talrijk en Chantel Schinder, de kersverse moeder, hoofdrolspeelster van ons verhaal, ging precies om haar unieke keuze het web rond.

Onbeslist over de naam van haar kleine meisje, liet ze zich leiden door haar maag en noemde haar Pickle, oftewel, in het Nederlands, "ingelegde augurk".

Advertisement
Tik Tok / chantelschinder

Tik Tok / chantelschinder

“Ze zal me haten voor de keuze, maar we zullen haar... Pickle noemen", kondigde ze aan in een video op haar sociale profiel. Het klinkt als een grap, maar het is allemaal waar.

De trotse en tevreden vrouw toont zichzelf terwijl ze zwanger is en augurken eet. De video vordert snel, totdat de kleine Pickle in de armen van haar moeder te zien is. Technisch gezien kan Pickle in het Nederlands vertaald worden als "augurk", en aangezien ze in de video augurken eet, gaan we ervan uit dat dit haar passie is.

De video bereikte meer dan 10 miljoen views, maar de reacties zijn, zoals je je kunt voorstellen, niet de beste. Veel gebruikers hebben namelijk twijfels en kritiek geuit over de keuze. "Zodra ze meerderjarig is, zal ze het veranderen", zegt een opmerking en nogmaals "ze zal het waarschijnlijk niet leuk vinden als ze ouder is, misschien zal het haar niets kunnen schelen, maar ik weet zeker dat ze het niet leuk zal vinden", of "wees niet verbaasd als ze in tranen thuiskomt van school!".

Ondanks talrijke kritieken, vonden sommigen de beslissing best lief, zij het ongetwijfeld ongebruikelijk.

Wat vind jij er van? Zou je zo'n unieke naam hebben gegeven of zou je hebben gekozen voor een meer gebruikelijke en traditionele naam?

Advertisement