Er is een ongelooflijk "buitenaards" mineraal ontdekt dat harder is dan diamant

Janine image
door Janine

27 Mei 2022

Er is een ongelooflijk "buitenaards" mineraal ontdekt dat harder is dan diamant
Advertisement

De aarde blijft ons verbazen en zelfs als we veel dingen lijken te weten, zelfs als we denken dat we elke centimeter van het oppervlak hebben bestudeerd, komt er iets dat alles verandert.

De ontdekking is gedaan in de Zevulun-vallei op de berg Karmel in het noorden van Israël. Het mineraal, waarvan oorspronkelijk bekend was dat het alleen in de ruimte aanwezig was, werd gevonden door een Israëlisch mijnbouwbedrijf, Shefa Yamim.

Het wordt Carmeltazite genoemd en na deze ontdekking werd het toegevoegd aan de officiële lijst van bekende mineralen door de International Mineralogical Association (IMA).

De ontdekking schokte het publiek en geologen, die er eerder van overtuigd waren dat Carmeltazite op geen enkele manier op aarde aanwezig was.

Laten we eens kijken naar de kenmerken van dit buitenaardse mineraal.

via BBC

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De CEO van Shefa Yamim gaf de naam aan het mineraal, carmeltazite, geïnspireerd door de plaats van ontdekking, de berg Karmel, en door de mineralen in zijn structuur: titanium, aluminium en zirkonium.

Qua aspect en samenstelling lijkt het op robijn en saffier, maar het is ongetwijfeld anders dan elke andere saffier op aarde.

De kleur varieert van zwart tot blauw, via groen en bruinoranje. Volgens geologen zou de afzetting zijn ontstaan ​​dankzij de uitbarsting van sommige vulkanen, tijdens het Krijt, ten tijde van de dinosauriërs.

Verder bleek na een reeks dichtheidstesten dat carmeltazite harder is dan diamant, maar ook aanzienlijk minder vaak voorkomt, waardoor de waarde extreem hoog is.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De opname van een nieuw mineraal op de officiële lijst die is goedgekeurd door de IMA vereist de vervulling van een reeks vereisten die de praktijk minder eenvoudig maken dan men zou denken. In feite moet dit een samenstelling, structuur en eigenschap hebben die duidelijk verschillen van die van andere bestaande minerale soorten.

Hoewel de commissie een jaar lang een aanzienlijk aantal nieuwe mineralen goedkeurde, veroorzaakte deze ontdekking vooral opschudding vanwege zijn zeldzaamheid en waarde.

Het bedrijf heeft namelijk al een merk gekregen van de Israëlische overheid om alle stenen als Carmel Shappire op de markt te kunnen brengen.

Dus laten we ons voorbereiden om ze te betalen per gewicht in goud... of diamant.

Advertisement