"Ben ik een slecht mens als ik niet wil dat mijn vader me naar het altaar vergezelt omdat hij in een rolstoel zit?"

Janine image
door Janine

07 Juni 2022

"Ben ik een slecht mens als ik niet wil dat mijn vader me naar het altaar vergezelt omdat hij in een rolstoel zit?"
Advertisement

Veel vrouwen dromen van jongs af aan van een huwelijk. De witte jurk, de bloemen, de liefde van je leven en de lange wandeling naar het altaar, vergezeld door de vader, klaar om hen te ondersteunen als de emotie te sterk wordt. Het is een symbolische passage van de armen van de man die ze ter wereld bracht naar degene die de rest van zijn leven met hen zal doorbrengen. Ondanks dat het een oude gewoonte is, wordt het tot op de dag van vandaag nog steeds beoefend door veel families, die de tedere en romantische kant ervan zien.

Het leven loopt echter niet altijd zoals gepland. Sommige bruiden hebben dit geluk niet, hun vader is misschien voortijdig overleden of er is geen goede relatie. De bruid die de hoofdrol speelt in ons verhaal heeft een vader, met wie ze een uitstekende relatie heeft, maar ze wil niet dat hij haar vergezelt omdat hij in een rolstoel zit.

Een wrede keuze? Laten we eens kijken.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Ongeveer drie jaar geleden was mijn vader betrokken bij een vreselijk ongeval - begint de vrouw te vertellen in een bericht op Reddit - waarbij hij vanaf zijn middel verlamd raakte en hij gedwongen werd in een rolstoel te zitten”. De aanstaande bruid legt uit dat ze een goede relatie heeft met haar vader, maar vertelt de lezers dat de toestand van de man haar doet lijden en haar een beetje ongemakkelijk maakt.

Het naderende huwelijk met haar vriend zette haar vervolgens voor een harde realiteit. De enige manier waarop haar vader haar naar het altaar kon vergezellen, was in een rolstoel.

Teleurgesteld door de situatie, zei ze dat ze haar moeder schreef: "Ik wil dat mijn oom me door het gangpad vergezelt", eraan toevoegend dat de beslissing werd bepaald door een aantal factoren: “het gangpad zou breder moeten worden gemaakt om plaats te bieden aan zijn rolstoel en hij zou niet in staat zijn om mijn arm vast te houden of me goed te omhelzen."

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Onnodig te zeggen dat de reactie van de moeder allesbehalve positief was. Bij dit verzoek werd ze namelijk uit de familie-app gezet en de vader, die de wensen van zijn dochter vernam, was er kapot van.

Er zijn veel gebruikers geweest die haar hebben veroordeeld om haar beslissing: "Begrijp je hoe egoïstisch het is om je vader nog te hebben, maar hem op het huwelijk af te wijzen, simpelweg omdat het niet past in je sprookjesboek-fantasie?" - merkte een meisje op.

Ironisch genoeg deelt het meisje in een update van hetzelfde bericht mee dat ze niet meer samen is met haar vriend, nooit de bruiloft heeft gevierd en zich heeft verontschuldigd met haar vader.

Eind goed al goed, maar wat vind jij van dit verhaal? Begrijp je de redenen van het meisje of vind je dat het een wrede en egoïstische beslissing was?

Advertisement