Geleerde van tijdreizen beweert een manier te hebben ontdekt om terug te gaan naar het verleden

Janine image
door Janine

09 Maart 2023

Geleerde van tijdreizen beweert een manier te hebben ontdekt om terug te gaan naar het verleden
Advertisement

Hoevelen van ons zouden graag terug in de tijd willen gaan, misschien om speciale momenten in ons leven opnieuw te beleven, fouten waar we spijt van hebben te corrigeren, andere keuzes te maken of geliefden die ons hebben verlaten weer te zien? Als sommigen beweren dat we het verleden moeten laten waar het is, het in onze herinneringen moeten bewaren maar alleen naar de toekomst moeten kijken, zijn anderen het daar niet mee eens en hopen dat iemand een tijdmachine kan uitvinden die ons de kans geeft om terug te gaan. Een wetenschapper heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om erin te slagen en beweert een manier te hebben gevonden om het te doen.

via CBS News

Advertisement
Ronald L. Mallett/Facebook

Ronald L. Mallett/Facebook

Ronald Mallett heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het vinden van een manier om terug te gaan naar het verleden. Het lijkt erop dat het hem eindelijk is gelukt, zo zei hij na een aanvankelijk enorm enthousiasme. De wetenschapper beweert eindelijk de geheimen van tijdreizen te hebben ontdekt na een verblijf in het ziekenhuis. Zijn volgende doel is het bouwen van een tijdmachine die in staat is "het weefsel van de ruimtetijd continuüm te vervormen" door middel van een "ring van roterende lasers om door de tijd te draaien".

Mallett is toegewijd aan dit soort onderzoek sinds hij 10 jaar oud was, na de vroegtijdige dood van zijn vader. Het lezen van het boek "The Time Machine" van HG Wells inspireerde vervolgens zijn studies: "De allereerste alinea veranderde mijn leven. Ik herinner me nog de zin: 'Wetenschappers weten heel goed dat tijd slechts een soort ruimte is en dat we heen en weer kunnen gaan in de tijd, net zoals we dat kunnen in de ruimte'".

Advertisement

Na jaren zoeken naar een oplossing kreeg hij een soort openbaring terwijl hij in het ziekenhuis lag vanwege een hartprobleem: "Roterende zwarte gaten kunnen een zwaartekrachtveld creëren dat kan leiden tot het ontstaan ​​van tijdlussen, waardoor we naar het verleden kunnen gaan."

Om het concept duidelijker en eenvoudiger uit te leggen, voegde de professor natuurkunde van de Universiteit van Connecticut toe: "Laten we zeggen dat je nu een kop koffie voor je hebt staan. Begin met het roeren van de koffie met het theelepeltje. Het is gaan draaien, nietwaar? Dat is wat een ronddraaiend zwart gat doet. In de theorie van Einstein staan ​​ruimte en tijd in relatie tot elkaar. Daarom wordt het ruimtetijd genoemd. Dus terwijl het zwarte gat ronddraait, veroorzaakt het eigenlijk een draaiing in de tijd."

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mallett's bedoeling is om een ​​ringlaser te maken die een intense en continu roterende lichtstraal genereert, gericht op het produceren van zwaartekracht. Om dit project te realiseren, zou het in werkelijkheid moeten kunnen profiteren van "soorten galactische energie" en zou het niet in staat zijn om de afmetingen in te schatten die nodig zijn voor een functionele tijdmachine. "Ik weet niet zeker wanneer en of ik het zal doen, maar ik heb begrepen dat het kan."

Een idee dat, als het blijkt te kloppen, een echt keerpunt in de wetenschap zou kunnen betekenen.

Advertisement