x
Van Gogh wordt Lego-set: de Sterrennacht…
Er is een 830 miljoen jaar oud kristal ontdekt dat onbekende prehistorische levensvormen zou bevatten

Van Gogh wordt Lego-set: de Sterrennacht nu in 3D

09 Juni 2022 • Door Janine
925
Advertisement

Sinds de oprichting in 1932 heeft de Lego-groep kinderen en volwassenen doen dromen en aan te tonen veel meer te zijn dan alleen een spel voor kinderen.

Tot op heden biedt het merk van de beroemdste bouwstenen ter wereld een reeks producten die alleen voor volwassenen zijn ontworpen en bedacht.

Een van de meest opzienbarende noviteiten uit die periode is een groots eerbetoon aan een van de beroemdste schilders ter wereld: Vincent van Gogh. Het idee is ontstaan ​​vanuit de wens om alle klanten de mogelijkheid te bieden om, steen voor steen, het bekende schilderij “De Sterrennacht” te kunnen bouwen.

Zo ontstond het project dat bedacht is door een vijfentwintig jaar oude fan.

via: Lego

De Legomanie lijkt onstuitbaar en innovatieve en originele sets worden jaar na jaar gecreëerd.

In 2022 presenteerde de Lego-groep ter ere van Vincent van Gogh en een van zijn beroemdste schilderijen de set Vincent van Gogh - De Sterrennacht van Lego Ideas.

De maker, Truman Cheng, van fan tot maker, zag na het voorstellen van zijn set op het platform Lego Ideas het model tot leven komen. Het voorstel kreeg 10.000 stemmen van de Community en werd daarmee officieel onderdeel van het universum van bouwstenen.

De samenwerking verbindt Lego en het MoMa, Museum of Modern Art, en stelt je in staat om het prachtige schilderij om te zetten in een driedimensionale realisatie.

Ruim baan dus voor alle kunstliefhebbers die de kans krijgen om een ​​van de beroemdste werken van de Nederlandse schilder te recreëren, zonder de noodzaak om schildervaardigheden te bezitten, maar alleen met de iconische stenen.

Van de sterren tot de hypnotiserende maan en het dorp van de Provence: alles komt bouwend tot leven, steentje na steentje.

De set bevat ook een "minifiguur" van de schilder, compleet met penseel, palet en ezel.

"De Lego Group wil de wereld inspireren om creatief te zijn, dus we zijn ongelooflijk trots dat we deze set tot leven hebben gebracht in samenwerking met een iconisch instituut als MoMA, waardoor fans artiesten kunnen worden dankzij de bouwstenen, die hun eigen meesterwerk kunnen tonen en creëren”, zegt Federico Begher, hoofd Global Marketing.

Wat vind jij van deze vondst van Lego?

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt