Een non wordt wereldkampioene taekwondo: de vrouw verdeelt zich tussen kerk en sportschool

Janine image
door Janine

30 Augustus 2022

Een non wordt wereldkampioene taekwondo: de vrouw verdeelt zich tussen kerk en sportschool
Advertisement

In het leven is het nooit te laat. Hoezeer het ook een cliché lijkt, het is een ongelooflijke waarheid. Er is altijd tijd om je dromen uit te laten komen en je levensdoelen te vervullen. Zuster Linda Sim, een 67-jarige vrouw die zich onlangs heeft gevestigd als internationaal kampioene taekwondo in Zuid-Korea, is zich hier terdege van bewust.

De non zegt dat ze een passie heeft voor krijgskunst die perfect samengaat met haar toewijding aan de kerk. Laten we het merkwaardige verhaal van deze kwieke vrouw in detail bekijken.

via Aleteia

Advertisement

De beroemde Singaporese non is 67 jaar oud en werd in april 2022 kampioene teakwondo. Zuster Linda Sim is net zo toegewijd aan religie als aan vechtsporten, met name taekwondo.

De non zegt in feite dat ze haar eerste kennismaking met taekwondo had toen ze 17 jaar was, toen ze zich inschreef voor een gratis cursus in haar parochie. Sindsdien heeft ze de sport nooit opgegeven, zelfs niet na de roep van de Heer die haar ertoe bracht geloften af ​​te leggen. De zuster trad 43 jaar geleden toe tot de Franciscaanse Missionarissen van de Goddelijke Moeder.

De vrouw, in april 2022 al houder van een vijfde dan - zwarte band, kon haar vaardigheden en competenties gebruiken om de eerste Singaporese te worden die de Wereldkampioenschappen Taekwondo Poomsae won, die werden gehouden in Zuid-Korea.

Advertisement

“Ik was op de top van de wereld - zei de non - ik bereikte een zeer belangrijke mijlpaal, ik voelde me heel goed en het was de eerste keer dat ik zo'n belangrijke medaille in mijn leven won, ik ben erg blij".

De non zegt met haar beroep de wereld rond te reizen, 17 jaar in Engeland te hebben gewoond en drie jaar in Zimbabwe te hebben gewerkt. Linda Sim heeft ook deelgenomen aan 25 internationale wedstrijden en heeft maar liefst 30 medailles behaald.

De wereldkampioene moest eigenlijk drie keer per week trainen voor haar laatste wedstrijd en hoewel ze niet meer zo jong is als toen ze begon, houdt ze vol dat "leeftijd voor mij geen probleem is".

Wat vind je van deze opgewekte non? Wij zijn jaloers op haar behendigheid en vaardigheid!

Advertisement