Ze is er trots op zich niet te scheren, een gebruiker vraagt ​​haar of ze niet bang is dat haar vriend haar zal verlaten: "Zelfs niet een beetje"

Janine image
door Janine

20 Juli 2022

Ze is er trots op zich niet te scheren, een gebruiker vraagt ​​haar of ze niet bang is dat haar vriend haar zal verlaten: "Zelfs niet een beetje"
Advertisement

Niet iedereen vindt het mooi om vrouwelijke benen bedekt te zien met haar, toch beginnen steeds meer vrouwen afscheid te nemen van het scheermesje en harsen: voor velen is het een bevrijding van een praktijk die een zekere vasthoudendheid vereist, maar ook een afwijzing van opgelegde schoonheidsnormen en waarin ze zich niet identificeren, omdat ze zichzelf "natuurlijk" mooi vinden. Een van hen is TikToker Amber, die in een video een gebruiker toesprak, die beweerde dat haar vriend haar zou verlaten vanwege haar beharing.

via The Sun

maybe.ambs/TikTok

maybe.ambs/TikTok

Amber schaamt zich niet alleen niet om haar beharing te laten zien, ze is er ook trots op: in een video die viraal ging, gaf de jonge vrouw aan dat haar partner haar ongeschoren benen erg waardeert, in een reactie op een gebruiker die het tegendeel suggereerde.

In de reacties op haar account is namelijk te lezen: "Maak je je geen zorgen dat je partner je misschien verlaat voor een geschoren, minder onverzorgd meisje?" Ambers reactie liet niet lang op zich wachten: de korte video toont haar benen, zichtbaar ongeschoren, waarop de hand van haar partner rust, met de bedoeling ze te strelen terwijl ze in de auto zitten.

Een gebaar dat meer zegt dan welk woord dan ook: de man lijkt er geen probleem mee te hebben dat zijn vriendin geen scheermes gebruikt, helemaal niet. De TikToker, na het welsprekende gebaar, vergezelde het allemaal met de zin: "Niet eens een beetje."

 

In een andere clip toonde het meisje bovendien trots haar keuze om haar okselhaar te verven.

Advertisement
maybe.ambs/TikTok

maybe.ambs/TikTok

"Met alle ophef die ik heb veroorzaakt, dacht ik dat dit de perfecte gelegenheid was om een ​​nieuw kleurtje uit te proberen”, merkte ze op. "Het aantal mensen dat dit soort dingen bekritiseert maakt me sprakeloos, dus ik doe het graag om voor nog meer ophef te zorgen.”

Het meisje reageert vervolgens op de kritiek met een verdere provocatie, bedoeld om duidelijk te maken dat stoppen met ontharen in werkelijkheid helemaal niet zo vreemd is. Haar bedoeling is om anderen te laten begrijpen dat het lichaam van een vrouw mooi kan zijn en gewaardeerd kan worden door mannen, ook in zijn natuurlijke staat.

Het zien van beharing op een mannelijk lichaam is immers volkomen normaal, waarom zou dat ook niet hetzelfde zijn voor het vrouwelijke universum?

Niet alle gebruikers waren echter tegen, integendeel: Amber kreeg verschillende ondersteunende opmerkingen, waarin haar keuze en haar vermogen om zichzelf te accepteren zonder zich zorgen te maken over kritiek werden geprezen.

Wat vind jij?

Advertisement