Objecten verplaatsen met je gedachten? Het revolutionaire project van de wetenschappers zal telekinese mogelijk maken

Janine image
door Janine

03 Augustus 2022

Objecten verplaatsen met je gedachten? Het revolutionaire project van de wetenschappers zal telekinese mogelijk maken
Advertisement

Het idee om voorwerpen met gedachten te kunnen verplaatsen, leek ons ​​altijd een spannende mogelijkheid omdat het science fiction is, maar veel dingen leken ons onbereikbaar en werden later realiteit. Ook telekinese vertegenwoordigt niet langer zo'n ver en onbereikbaar doel: specialisten staan ​​op het punt het in de praktijk te brengen dankzij een revolutionair project dat de kracht van metamaterialen benut. Laten we eens kijken hoe het werkt en wat het precies is.

via SciTechDaily

Advertisement
Flickr-Not the actual photo

Flickr-Not the actual photo

Wetenschappers Shaobo Qu en Jiafu Wang van de Air Force Engineering University en Cheng-Wei Qiu van de National University of Singapore zijn een project gestart met als doel mensen door middel van gedachten objecten te laten verplaatsen. Het idee is om een ​​"remote mind control via hersengolven" te structureren.

Dit zou mogelijk zijn dankzij metamaterialen, een technologie met een groot potentieel. In feite heeft de tweedimensionale tegenhanger van metamaterialen niet alleen vooruitgang mogelijk gemaakt bij het ontwerpen van kunstmatige materialen, maar is het ook in staat om elektromagnetische golven op een verrassende manier te manipuleren. Het doel is dat mensen de meta-oppervlakken rechtstreeks met de geest kunnen manipuleren. Het denkproces produceert hersengolven die, volgens de auteurs, de verplaatsing van de meta-oppervlakken mogelijk zouden maken zonder de hulp van de handen.

Advertisement
Springer Open

Springer Open

Wetenschappers slaagden erin om ze op afstand te besturen door menselijke hersengolven uit te zenden met behulp van het bluetooth-systeem. De simulatietest toonde aan dat de golven van de gebruiker het object direct konden manipuleren, met veel betere resultaten dan enig ander eerder ontworpen systeem. Dit betekent dat het ontwikkelde innovatieve model aanzienlijk superieur is aan de modellen die al op de markt zijn geïntroduceerd en dat het een aanpasbaar ontwerp biedt om de kwaliteit en precisie te verbeteren.

Vanaf deze eerste stap naar telekinese hoopt het team andere te kunnen nemen en steeds meer voldoening gevende resultaten te kunnen behalen. Het uitgangspunt zou in feite gemakkelijk kunnen worden toegepast op andere meta-oppervlakken die worden beheerd door het gebruik van de geest, variërend op gebieden als monitoring van de gezondheid en slimme sensoren.

De toekomst die we ons alleen maar durfden voor te stellen lijkt daardoor steeds dichterbij te komen.

Advertisement