Deze zwemmer stond op het punt te worden aangevallen door een haai, maar de dolfijnen beschermden hem

Janine image
door Janine

17 Augustus 2022

Deze zwemmer stond op het punt te worden aangevallen door een haai, maar de dolfijnen beschermden hem
Advertisement

De mens heeft altijd grote belangstelling voor de zee gehad. Door de eeuwen heen heeft de zee, die enorm tot aan de horizon reikt, talloze mensen ertoe aangezet om aan boord te gaan en uit te varen om hem grondig te verkennen. Adam Walker heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de oceaan en heeft ervoor gekozen om er zijn hele leven aan te wijden, zozeer zelfs dat hij een van de 6 mannen werd die de Oceans Seven Challenge hebben voltooid, oftewel de zeven oceanen uitdaging.

Aanvankelijk moest hij door een blessure zijn grootste passie opgeven, die in de loop van de tijd met steeds meer kracht is teruggekeerd en hem ertoe heeft aangezet te doen waar hij goed in is: zwemmen. Zijn leven bestaat echter uit constante uitdagingen, vooral tegen zichzelf. In een van deze wedstrijden bevond hij zich te midden van een groep dolfijnen die hem beschermde tegen een haai.

via Adam Ocean Walker/YouTube

Advertisement

De Britse zwemmer dook in de zee van Nieuw-Zeeland om nog een record te breken, namelijk de Straat Cook zwemmen (de te overbruggen afstand is ongeveer 16 zeemijl). Kort nadat hij het water in is gegaan, zag Adam een ​​groep dolfijnen op hem af komen. Hij begreep eerst niet wat er gebeurde, maar even later merkte hij dat een paar meter onder hem een ​​haai zwom.

Advertisement
Adam Ocean Walker/YouTube screenshot

Adam Ocean Walker/YouTube screenshot

Wanneer ze voelen dat ze in gevaar zijn, verzamelen dolfijnen zich in scholen en beginnen in een cirkel te zwemmen. Deze keer was de Britse zwemmer echter temidden van deze defensieve opstelling. Adam realiseerde zich op dat moment wat er aan de hand was: ze beschermden hem. De haai verdween in korte tijd; hij moest gewoon geconcentreerd blijven en zijn doel bereiken.

"Ik kan niet zeggen of de dolfijnen me als een school te hulp zijn gekomen, maar ik kan wel zeggen dat na een paar minuten de haai verdween en de dolfijnen nog 50 minuten bij me bleven, wat een geweldige ervaring was." De zee is altijd Adams thuis geweest en op dat moment is het alsof ze de moeilijkheid begrepen en niet aarzelden om hem te helpen.

Denk je dat het toeval was of waren de dolfijnen er echt om hem te redden?

Advertisement