Kind of vuilniszak? De merkwaardige foto die de ronde doet over het web

Janine image
door Janine

18 September 2022

Kind of vuilniszak? De merkwaardige foto die de ronde doet over het web
Advertisement

Als we iemand zien die misschien advies of ondersteuning nodig heeft, raken we ontroerd door een gevoel van saamhorigheid, wat ons ertoe aanzet om in te grijpen. Misschien was het dit gevoel dat Zila Golbert, een Engelse moeder, ertoe bracht een kind te benaderen dat volgens haar alleen op straat was.

De vrouw, na een paar ogenblikken te hebben geaarzeld om de situatie beter te begrijpen, besloot het kind te benaderen.

via LNU News

Advertisement

Zila liep, zoals elke ochtend, door die straat. Die dag stond ze op het punt om haar dochter en twee van haar vrienden te vergezellen naar het zomerkamp. En toen leek het plotseling of ze aan de overkant van de straat een kind tegen een muurtje zag leunen.

Het kind stond stil, bewoog niet en leek verloren. Dit intrigeerde de vrouw steeds meer, zozeer zelfs dat ze ook haar dochter en andere passagiers om opheldering vroeg.

Advertisement

Terwijl haar blik op het kind gericht bleef, merkte ze echter steeds meer details op. Dit alles heeft de twijfel doen rijzen over het feit of het echt een levend wezen was. Maar uiteindelijk onthulde een zorgvuldig visueel onderzoek het mysterie, dat wil zeggen dat het niet om een kind ging dat aan de kant van de weg stond, maar een optische illusie. Wat Zila had gezien was niets meer dan een vuilniszak die tegen een muur gezet was.

"Het leek werkelijk zo echt - zei de vrouw tijdens een interview -, dus ik nam wat foto's en ik was verrast hoe goed het eruit zag in vergelijking met wat we hadden gezien". Zila wilde namelijk niets aan de verbeelding overlaten, ze besloot te fotograferen wat ze had waargenomen en vervolgens alles op haar Facebook-pagina te publiceren.

Natuurlijk wekten de afbeeldingen, gecombineerd met het verhaal, de hilariteit van de gebruikers, van wie velen het met haar eens zijn en geloven dat die compositie de trekken van een kind heeft. Gelukkig eindigde dit verhaal, dat Zila aanvankelijk ongerust maakte, met een lach.

Welke optische illusie heeft jou daarentegen bedrogen?

Advertisement