Ze heeft een verplichting na het werk en kan niet langer blijven, de manager: "Je bent niet professioneel"

Janine image
door Janine

08 September 2022

Ze heeft een verplichting na het werk en kan niet langer blijven, de manager: "Je bent niet professioneel"
Advertisement

Wat is de grens tussen de tijd die je op het werk moet besteden en de tijd die je aan je privéleven wilt wijden? In een puur theoretische lijn zou het precies degene moeten zijn die het einde van de werkuren vaststelt, tenzij we alle taken hebben uitgevoerd die ons voor die dag zijn toevertrouwd. Het overschrijden van deze limiet op kantoor kan een uitzondering zijn, geen regel, maar niet alle werkgevers denken zo: een werkneemster vertelde gebruikers van het Reddit-platform wat haar manager haar had verteld over het beheren van haar vrije tijd, en vond haar beweringen absoluut onjuist.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De post was onmiskenbaar getiteld: "Er is mij verteld dat het onethisch is om 20 minuten na mijn werk plannen te hebben." Wat is er concreet gebeurd? "Vorige week besloot mijn directe manager om een ​​vergadering te plannen om 16:15 uur op een vrijdag, wat al een beetje absurd lijkt, maar toen de vergadering meer dan 45 minuten duurde, zei ik tegen haar: “Het spijt me, maar ik heb straks wat anders te doen, dus ik moet gaan."

De reactie van de manager, volkomen onvoorspelbaar, liet niet lang op zich wachten: "Ze besloot stoom af te blazen over hoe we het uur na het werk altijd vrij moeten laten in geval van nood en dat, ook al werken we van 9 tot 17, we het als 8 tot 18 zouden moeten beschouwen, voor het geval we extra dingen moeten doen." Een nogal bizarre overweging, aangezien een werknemer wordt betaald volgens de tijd die in het contract is vastgelegd, daarom valt het buiten de tijd die als vrij wordt beschouwd.

"Eerlijk gezegd kon ik niet anders dan erom lachen (ik heb het videogesprek stilgezet omdat we op zoom waren) en toen vertelde ik haar dat ik helaas moest gaan, omdat mijn schema zegt dat ik om 17.00 uur klaar ben en ik heb het recht om te doen wat ik wil met mijn vrije tijd. We zouden de vergadering maandagochtend voortzetten en ik hoop dat haar leidinggevende er zal zijn om te zien of ze erover wil praten, want hij maakt zich niet druk over deze hele zaak. Zolang we ons werk doen, maakt het hem niet uit hoe laat je werkt of tot hoe laat."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Gebruikers die dit verhaal lazen, hebben talloze opmerkingen gemaakt en om updates gevraagd over hoe het verder is gegaan, en ze werden tevreden gesteld door de auteur van het bericht en de hoofdpersoon van dit verhaal. "Ik kom net van de vergadering en zowel zij als mijn leidinggevende waren aanwezig (hij was niet op de hoogte van deze situatie, hij was er omdat hij input wilde hebben voor een project waaraan we werken). Dus toen de vergadering bijna afgelopen was, zei ik: 'Over één ding zou ik graag wat opheldering willen. Vrijdag kreeg ik te horen dat mijn uren 8-18 zouden moeten zijn in plaats van 9-17. Ik wil er gewoon zeker van zijn dat dit schriftelijk is vastgelegd en dat ik hiervoor de juiste vergoeding krijg."

De baas was stomverbaasd, hij begreep niet waar dit vandaan kwam en mijn manager zei 'we kunnen een afspraak maken om dit later te bespreken'. Daarna stuurde ze me een sms waarin ze me vertelde dat ze liever eerst met haar praat dan in het bijzijn van de baas, wat ik hilarisch vond aangezien zij er vorige week toevallig over sprak. Ze zei dat ik haar gezag ondermijnde, maar ik heb duidelijk gemaakt dat als ik 50 uur per week moet werken, ik het zwart op wit wil hebben."

Blijkbaar zei de manager uiteindelijk dat ze bereid was het te laten gaan, aangezien de werkneemster vastbesloten was om haar rechten te beschermen. Hoe zou jij gereageerd hebben als je in haar plaats was geweest?

Advertisement