De baas eist dat ze de tijd waarop ze weggaan respecteren: de werknemers verzamelen 2000 overuren

Janine image
door Janine

01 December 2022

De baas eist dat ze de tijd waarop ze weggaan respecteren: de werknemers verzamelen 2000 overuren
Advertisement

In de werkwereld kan elke nieuwe intrede, vooral als het op de hoogste niveaus is, het bedrijfsevenwicht veranderen dat tot dan toe tot stand was gebracht (en, meestal om goede redenen, als de zaken functioneerden). De komst van een andere werkgever kan bijvoorbeeld de in de loop van de tijd gevestigde gewoonten tussen superieuren en werknemers verstoren, waarbij laatstgenoemden belangrijke veranderingen en andere regels moeten accepteren die door het nieuwe management worden opgelegd. Een gebruiker wilde op het platform Reddit vertellen wat er is gebeurd in de fabriek waar hij werkt en wat averechts werkte voor de nieuwe directeur.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De auteur van de post legde uit dat de verwachte werkuren in de fabriek waar hij vier jaar heeft gewerkt eindigen om 16 uur. Sinds zijn eerste werkdag zijn de medewerkers altijd op dat tijdstip vertrokken, wat door zijn superieuren als normaal wordt beschouwd. "De jongens van de productieafdeling zetten hun machines meestal rond 15.30 uur uit, maken alles schoon en gaan dan naar de douches, trekken normale kleren aan om om 16.00 uur klaar te zijn om weg te gaan."

Alles lijkt echter te zijn veranderd met de komst van een nieuwe werkgever, die heeft besloten in te grijpen om de eerdere stand van zaken te veranderen. "Een nieuwe fabrieksmanager arriveerde onlangs en was geïrriteerd toen hij ontdekte dat de arbeiders 30 minuten eerder stopten met werken om alles schoon te maken en zich om te kleden. Hij belegde een grote vergadering en zei ons om hen te laten weten dat ze om 16.00 uur niet moesten vertrekken, maar moesten stoppen met werken."

Wel jammer dat de nieuwe manager een fundamentele bedrijfsregel over het hoofd heeft gezien: werknemers klokken pas uit als ze het pand verlaten, dit na 16.00 uur doen zou dus betekenen dat ze hebben overgewerkt.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"De afgelopen drie weken hebben mensen hun machines om 16.00 uur uitgezet en hebben ze de tijd genomen om hun werkplek schoon te maken en te douchen, waar ze ongeveer 40-60 minuten per dag aan besteden. Vandaag ontdekte de nieuwe manager dat meer dan 100 mensen 20 uur aan overuren hadden verzameld, voor een totaal van 2.000 overuren die niet als productie-uren kunnen worden geteld."

Tot dat moment hadden de medewerkers elke activiteit genereus binnen de deadline gebracht en als regelmatig beschouwd, waardoor de dagelijkse doelen iets eerder waren bereikt. "De nieuwe manager loopt nu rond in het complex en probeert een manier te vinden om te rechtvaardigen dat het bedrijf onder zijn leiding plotseling 2.000 extra manuren nodig heeft, terwijl dat in meer dan tien jaar nooit is gebeurd."

Misschien was het beter geweest om het waarom van bepaalde dynamieken te begrijpen alvorens ze te willen veranderen, nietwaar?

Advertisement