Hij zegt zijn baan als lasser op om zich te wijden aan nagels: "Als ze het me hadden verteld, had ik het niet geloofd"

Janine image
door Janine

08 Augustus 2022

Hij zegt zijn baan als lasser op om zich te wijden aan nagels: "Als ze het me hadden verteld, had ik het niet geloofd"
Advertisement

Het nastreven van je dromen om geluk te bereiken is het doel van iedereen, maar vaak moeten we kiezen tussen twee wegen: de ene die ons aantrekt en die we zouden willen inslaan, maar die ons geen zekerheid zou bieden, en de andere, saaier en minder interessant, wat echter voor een zekere stabiliteit zou kunnen zorgen. Voor de jonge Braziliaan waarover we je nu gaan vertellen, was dit echter niet het geval: hoewel zijn keuze niet was vrijgesteld van mogelijke vooroordelen, viel wat hij het liefste wilde doen en dat hij in de praktijk bracht niet alleen samen met geluk, maar ook met een salaris dat aanzienlijk hoger is dan het vorige.

via Record TV

Advertisement

Henrique Albertasse is 26 jaar oud en tot op een bepaald moment in zijn leven werd hij elke ochtend voor zonsopgang wakker om de bus te nemen die hem naar zijn werk zou brengen: de Honda-autofabriek, waar hij als lasser werkte. Dan, om drie uur 's middags, maakte hij zich klaar om naar zijn tweede baan te gaan, waar hij tot tien uur 's avonds zou blijven: dat van nagelstylist.

Voor Henrique diende dit tweede beroep om zijn inkomen te verhogen, totdat hij zich realiseerde dat hij er zijn eerste en enige baan van wilde maken, aangezien het salaris aanzienlijk hoger kon worden en hij het werk bovendien veel leuker vond.

Zo nam de man na zes maanden ontslag als metallurgisch werknemer en nadat hij de auto's achter zich had gelaten begon hij aan een carrière op esthetisch gebied. Door zijn sociale profiel te voeden, heeft hij duizenden volgers en veel klanten veroverd, waardoor hij een van de populairste nagelstylisten in São Paulo is geworden.

Advertisement

Uiteraard bracht deze keuze ook enkele moeilijkheden met zich mee: een beroep uitoefenen dat nog steeds als puur vrouwelijk wordt beschouwd, is zeker niet makkelijk, maar dankzij zijn inzet heeft Albertasse zich weten te vestigen met een ongelooflijk aantal enthousiaste klanten.

Aan het einde van de cursus nail stretching die hij met zijn zus deed, maakte Henrique een overweging: "Ik stopte met de cursus en dacht: dit ga ik doen. Als ze me dat een jaar eerder hadden verteld, had ik het nooit geloofd. Ik werkte in een metallurgische fabriek en 95% van mijn collega's waren mannen. Natuurlijk waren er enkele ironische opmerkingen van het personeel, maar dat leidde de aandacht niet af van mijn doel."

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en trends, volgt de man elke dag video's, tutorials, seminars en mode-evenementen: "Zelfs als ik slaap, droom ik over nagels", zei hij ironisch.

Wat vind je van zijn beslissing om van baan te veranderen en van auto’s naar nagelverzorging te gaan?

Advertisement