Balenciaga inspireert zich op afval: het modehuis lanceert een tas van $1790 die lijkt op een vuilniszak

Janine image
door Janine

07 Augustus 2022

Balenciaga inspireert zich op afval: het modehuis lanceert een tas van $1790 die lijkt op een vuilniszak
Advertisement

Het heeft geen zin om het te ontkennen, de mode volgt vaak zijn eigen regels die vaak onbegrijpelijk zijn: objecten met een dubieuze esthetiek en verkocht tegen stratosferische prijzen belanden in de kasten van velen, alleen omdat een gevestigde stylist heeft besloten dat het zo moet zijn. Dus op naar de aankoop om het kledingstuk van het moment te bezitten, ondanks dat het verre is van wat je echt mooi vindt en vooral een fortuin kost. Een van de merken die de goede smaak uitdagen, in dit geval, is Balenciaga, dat zijn publiek een op een vuilniszak geïnspireerde tas aanbiedt voor het bescheiden bedrag van 1790 dollar, gelijk aan 1750 euro.

via New York Post

Advertisement

Dat klopt, je leest het goed: het beroemde modehuis opgericht door de gelijknamige Spaanse ontwerper heeft de "Trash Pouch" gelanceerd, een tas die lijkt op een vuilniszak, ook al is het gebruikte materiaal duidelijk anders. De kleuren die beschikbaar zijn voor het zeer dure artikel, dat bijna tweeduizend dollar kost, zijn zwart, geel, blauw en wit, met het kleine logo op de voorkant.

Waarom deze bizarre en alternatieve keuze? Demna Gvasalia, creatief directeur van Balenciaga, legt uit: "Ik kon de kans niet missen om de duurste vuilniszak ter wereld te maken, want wie houdt er niet van een schandaal in de modewereld?"

In feite veroorzaakte de tas van het moment onvermijdelijk een verbijsterde mond-tot-mondreclame, waardoor hij kreeg wat hij wilde: er werd over gepraat, vooral vanwege de absurditeit van de verkoopprijs. De eer gaat naar een Instagram-post die viraal ging en bijgevolg talloze ironische en verbijsterde opmerkingen kreeg, waaronder een "ze proberen op dit moment echt een grap met consumenten uit te halen", terwijl iemand anders zich afvraagt ​​of dit geen sociaal experiment is.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Na het debuut in Parijs is de Trash Pouch te koop in de meest luxueuze boetieks, compleet met een antwoord van Demna, die beweert dat zijn collectie helemaal geen grap is en de modeshow aanhaalt, bedekt met kunstmatige sneeuw gemaakt met stukjes papier zwevend in de lucht, die ook werd bijgewoond door Kim Kardashian. Kortom, een waar spektakel in stijl, waarbij de directeur ook nog een gedicht over de liefde voorlas.

De luxe vuilniszak is daarom klaar om de meest fanatieke modeverslaafden uit te dagen die, wie weet, besluiten om er een must-have accessoire van te maken, dat wil zeggen om het - letterlijk - koste wat kost te hebben.

Wat vind je van deze tas gelanceerd door Balenciaga? Zou je het willen hebben of ben je het eens met de meeste online meningen?

Advertisement