Gucci verkoopt een omgekeerde bril: het accessoire brengt het internet in verwarring

Janine image
door Janine

15 Mei 2021

Gucci verkoopt een omgekeerde bril: het accessoire brengt het internet in verwarring
Advertisement

Door de jaren heen hebben luxemerken ons gewend aan allerlei extravagantie. Kleding met een ongebruikelijke stijl, tassen met vreemde vormen en duizelingwekkende prijzen voor objecten die ons volkomen “gewoon” lijken: zo is haute couture, graag of niet. Soms brengen de merken echter accessoires op de markt die meer sensatie veroorzaken dan andere, zo ongewoon en bijzonder dat we bijna geloven dat het om een grap gaat.

De bril waar we je over vertellen, bewijst het. Dit keer is het merk dat het ontwierp, produceert en verkoopt het Italiaanse Gucci. Al op de foto's kun je zien dat er iets mis lijkt te zijn: als je denkt dat de modellen ze verkeerd dragen heb je het mis, want ze zijn echt omgekeerd!

via Timesnownews

Advertisement
Gucci

Gucci

Het is geen grap, dat kunnen we je verzekeren. Het montuur van deze bril is ontworpen zoals je het ziet, namelijk ondersteboven. De Gucci-ontwerpers namen brillen met de cat-eye-stijl uit de jaren vijftig en veranderden deze door hem ondersteboven te keren. Het resultaat? Dat zie je. Het wordt samengevat in een accessoire dat, zodra het werd gepresenteerd, honderden verbaasde, verwarde en geamuseerde reacties op het web opriep.

Advertisement
Gucci

Gucci

Wie heeft er als kind immers nooit genoten van spelen met een bril die je omgekeerd droeg? Wie weet of dit het uitgangspunt was dat Gucci gebruikte toen het dit montuur ontwierp dat - laten we eerlijk zijn - je doet glimlachen.

Gucci - Universal News

Gucci - Universal News

Een glimlach die, na een eerste moment, verbijstering kan worden, aangezien de betreffende bril 540 euro kost. Ja, je leest het goed: om hem zelf te hebben, moet je dit bedrag betalen, wat voor designbrillen misschien niet eens zo heel veel is, maar misschien wordt het dat voor een accessoire dat zo extravagant is en door velen als grappig wordt omschreven.

Gucci

Gucci

Smaken verschillen, en er zullen, zoals vaak gebeurt in deze gevallen, zeker mensen zijn die ernaar uitkijken deze omgekeerde bril, verrijkt met bloemendecoraties en merklogo, te kopen en ermee te pronken. Als velen zich de reden voor zo'n accessoire hebben afgevraagd, hebben vele anderen het voorstel van Gucci op prijs gesteld en het zelfs geprezen als een vorm van kunst.

Wat vind jij? Zou je voor een bril als deze meer dan 500 euro uitgeven?

Advertisement