Ze plunderen het strand van een eiland door een zak te vullen met 6 kg zand: €1.000 boete voor de twee toeristen

Janine image
door Janine

25 September 2022

Ze plunderen het strand van een eiland door een zak te vullen met 6 kg zand: €1.000 boete voor de twee toeristen
Advertisement

Als je op vakantie gaat naar een prachtige plek, wil je nooit meer terug of wil je iets van die geweldige reis mee naar huis nemen. Velen zijn echter niet tevreden met herinneringen, foto's en souvenirs, maar vullen hun koffers steeds vaker met echte delen van de plaats die niet mogen worden toegeëigend. Een behandeling die bijvoorbeeld de stranden van een spectaculair Italiaans eiland, Sardinië, ondergaan, waar elk jaar veel zand wordt weggenomen door achteloze toeristen. Deze actie is bij wet verboden en dus strafbaar, zoals de twee vakantiegangers die een boete van 1000 euro kregen, overkwam.

via ANSA

Advertisement

Ecco un altro esempio di turisti che andrebbero definiti col giusto appellativo... Criminali !!! 6,3 kg. di sabbia...

Pubblicato da Sardegna Rubata e Depredata su Mercoledì 24 agosto 2022

Het stel toeristen verzamelde niet alleen een handvol zand, genoeg om een ​​klein bakje te vullen - hoe dan ook een illegaal gebaar - maar ging veel verder en nam zelfs 6,3 kilo mee. Wilden ze misschien een klein privé-eiland in hun huis reproduceren? Wat heeft het voor zin om zo'n overvloedige hoeveelheid mee te nemen, bovendien hopend dat niemand het zou merken?

Het belangrijkste en meest relevante aspect betreft in elk geval het gebrek aan respect dat steeds meer toeristen tonen voor niet alleen de plaatsen waar ze naartoe gaan, maar de natuur in het algemeen. Authentieke stranden en omgevingen moeten intact en onaangeroerd kunnen blijven, in het besef dat als ieder van ons elke dag een stukje zou wegnemen vanwege ons eigen egoïsme, er op de lange termijn niets de moeite waard zou zijn om te bezoeken. Bovendien bevatten de stranden van Sardinië kwarts en schelpen met een ongetwijfeld uitnodigend aspect, maar die in feite tot het Italiaanse eiland behoren en niet tot de zakken van reizigers: om deze reden wordt het als een echte misdaad beschouwd als je dat in je koffer stopt.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De lokale vereniging "Sardinië gestolen en geplunderd" meldde de episode op hun accounts, actief met als doel hun territorium te beschermen. De beschrijving van de site luidt: "Wij zijn de brem van geel goud die op de rotsachtige paden vallen als grote brandende lampen. Wij zijn de wilde eenzaamheid, de immense en diepe stilte, de pracht van de lucht, de witte bloem van de cistus. Wij zijn Sardiniërs.”

In de post stelt de instelling: "Hier is het zoveelste voorbeeld van toeristen die met de juiste naam moeten worden gedefinieerd... criminelen! 6,3 kilo zand gestolen van de betoverende stranden van Cabras die in een aquarium ergens in Europa zou eindigen... Gelukkig keert het snel terug naar waar het thuishoort, maar we hopen dat de dieven (die we in deze streken hopen nooit meer te zien) nog lang en met pijn blijven huilen zodra ze de hoogte van de straf horen, namelijk 1000 euro."

Onder de opmerkingen van de gebruikers lezen we: “€1000 boete dekt niet eens de kosten om het terug te brengen naar zijn oorspronkelijke plaats. Wat een schande en wat sneu.” Gelukkig zijn de toeristen gesignaleerd en de volgende keer zullen ze natuurlijk wel twee keer nadenken voordat ze iets dergelijks doen, en ze zijn ook een waarschuwing voor degenen die hetzelfde van plan waren.

Advertisement