Op 1 januari legt hij 12 lakens op het bed: "elke maand haal ik de bovenste eraf om ze te verschonen"

Janine image
door Janine

19 September 2022

Op 1 januari legt hij 12 lakens op het bed: "elke maand haal ik de bovenste eraf om ze te verschonen"
Advertisement

Het huis schoonmaken en opruimen wordt door velen beschouwd als een van de saaiste taken om te doen. Maar misschien zijn de meest zware taken wel het opmaken van het bed en het verschonen van de lakens. Bovenal kunnen deze acties erg tijdrovend zijn. Zozeer zelfs dat ze vaak worden uitgesteld totdat het echt noodzakelijk wordt om dit te doen. Om deze reden vond een man de ultieme oplossing en wilde deze delen met alle TikTok-gebruikers.

De pagina Actuallifehack, die dagelijks uit trucs laat zien die iemands leven kunnen verbeteren (of in ieder geval gemakkelijker maken), heeft een video gepubliceerd die de "wonderbaarlijke" oplossing toont om het beddengoed in een oogwenk te verschonen, zonder tijd te verspillen.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In de clip nodigt een stem, die de gebaren begeleidt, uit om op de eerste dag van het jaar (1 januari) 12 lakens op de matras te leggen en het kussen met evenveel kussenslopen te bedekken. "Dus op de eerste van elke maand, haal je de bovenste van het bed en… voilà, schone lakens.” De man lijkt ironisch, maar het is niet duidelijk of de voorgestelde oplossing dat ook echt is.

Natuurlijk was er veel discussie onder de video. Het hoofdthema is echter dat de lakens slechts één keer per maand worden vervangen. Sommigen geloven dat dit juist is. Vele anderen denken daar echter anders over, zozeer zelfs dat ze op ongelovige toon zeggen "slechts één keer per maand?" met een geschokte emoji erbij. Anderen vinden het noodzakelijk om ze veel vaker te vervangen, minstens één keer per week. Dan zijn er mensen die, nog scherper, beweren dat dit een oplossing is die alleen geschikt is "voor alleenstaanden of luie mensen".

Advertisement
actuallifehack/TikTok

actuallifehack/TikTok

Aan ironische antwoorden geen gebrek dus, die de al te serieuze toon proberen te temperen: "Ik heb al moeite om één hoeslaken op mijn matras te doen, laat staan ​​12". Een ander zei dat hij deze methode had gebruikt, en dus voor 12 jaar klaar is. Ten slotte zijn er mensen die beweren dat "een gemorst drankje genoeg is en alles verpest is”.

actuallifehack/TikTok

actuallifehack/TikTok

We staan ongetwijfeld voor een hulpmiddel dat het leven veel gemakkelijker zou kunnen maken, maar tegelijkertijd moeten we begrijpen of het echt wel zo functioneel is.

Ga je deze truc uitproberen of vind je dat de lakens veel vaker verwisseld moeten worden?

Advertisement