Zijn chagrijnige vrouwen intelligenter? Het zijn zeker betere leiders: een wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit

Janine image
door Janine

14 September 2022

Zijn chagrijnige vrouwen intelligenter? Het zijn zeker betere leiders: een wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit
Advertisement

Heb je ooit tegen je horen zeggen dat je een slecht humeur hebt? Het lijkt erop dat je het nu meer als een compliment kunt beschouwen dan als een verwijt: hoewel het waar is dat antwoorden wanneer je boos bent kan leiden tot het zeggen van dingen die je niet denkt en beslissingen nemen wanneer je verdrietig bent, vaak naar verkeerde paden leidt, wordt ook gezegd dat het niet goed is om beloftes te doen als je gelukkig bent. Kortom, voor elke stemming is er wel het juiste om te doen. In feite heeft een recente wetenschappelijke studie aangetoond dat vrouwen met een slecht karakter intelligentere en betere leiders zijn.

Maar zou dat echt zo zijn? Laten we deze ontdekking samen tot in detail bekijken.

via Daydaynews

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Joe Fargas, een Australische gedragsonderzoeker, voerde een diepgaand onderzoek uit met de universiteiten in New South Wales in Australië en Stanford in de Verenigde Staten, waaruit bleek dat vrouwen met een slecht karakter het intelligentst zijn. Wetenschappers hebben ontdekt dat wanneer vrouwen humeurig worden, ze betere beslissingen nemen en een aandachtiger en alerter geheugen hebben. In feite lijkt het erop dat de mentale negativiteit die kenmerkend is voor een slecht humeur, mensen bewuster maakt en meer aandacht schenkt aan wat er om hen heen gebeurt, aan wat ze denken, zeggen en doen; dit is vooral handig bij het nemen van belangrijke beslissingen of het oplossen van belangrijke persoonlijke, zakelijke of sociale problemen.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De studie analyseerde tegelijkertijd ook het gedrag van vrolijke mensen, hoewel ze meer creativiteit tonen bij het oplossen van problemen, hebben ze de neiging om meer impulsief te zijn als ze te gelukkig zijn en nalatige en ondoordachte beslissingen nemen, met mogelijk zeer negatieve gevolgen. Gelukkig dus, maar met de nodige voorzichtigheid. Er zijn namelijk momenten in ons bestaan ​​waarop we beter serieus en afstandelijk kunnen blijven, bijvoorbeeld wanneer er fundamentele beslissingen moeten worden genomen. De interne negatieve emoties zullen ons helpen om de details en nuances van de geanalyseerde situatie beter te begrijpen en uiteindelijk de juiste richting in te slaan.

Pexels- not the actual photo

Pexels- not the actual photo

De leiders van het onderzoek waarschuwden echter ook voor overmatige negativiteit en nodigden degenen met een chagrijnig temperament uit om te balanceren met positieve emoties: laten we niet vergeten dat een overmatige lading aan negatieve emoties en een altijd prikkelbaar karakter kan leiden tot negatieve gevolgen, op sociaal niveau en de gezondheid. Misschien accepteer je dat niemand meer iets met je te maken wil hebben, als je een eenzaam persoon bent, maar bepaalde fysieke of psychologische problemen worden altijd graag vermeden!

Kortom, geïrriteerd en humeurig is prima, maar alleen als het nodig is!

Advertisement