Vrouwen zijn het gelukkigst als ze een relatie hebben met een onaantrekkelijke man: dat beweert een studie

Janine

20 December 2021

Vrouwen zijn het gelukkigst als ze een relatie hebben met een onaantrekkelijke man: dat beweert een studie
Advertisement

Uiterlijk is niet alles: geluk hangt niet af van ons uiterlijk, van hoe mooi we in de ogen van anderen lijken of van de perceptie die onze partner van ons heeft. Waarom kies je ervoor om een ​​relatie te hebben met de ene persoon en niet met de andere? Het antwoord zal niet alleen zijn: vanwege zijn fysieke verschijning. In hoeverre beïnvloedt het fysieke uiterlijk van de partner ons geluk en onze psychologische toestand? Onderzoekers van de Florida State University deden een onderzoek en toonden aan dat vrouwen gelukkiger zijn als ze een relatie hebben met een onaantrekkelijke man.

via sciencedirect

Advertisement

Flickr

Hoe is het onderzoek uitgevoerd? De onderzoekers keken naar 113 pasgetrouwde stellen die in Texas woonden, met name in Dallas. Ze hielden rekening met paren die minder dan vier maanden getrouwd waren en een gemiddelde leeftijd van ongeveer twintig jaar hadden. Wat kwam er uit het onderzoek naar voren? Dat vrouwen met een aantrekkelijkere partner meer kans hadden om een dieet te volgen, gewicht te verliezen en er alles aan deden om er mooier uit te zien. Dit zorgde vaak voor stress en onvrede: ze voelden zich onder druk staan ​​en moesten er constant naar streven om het aan te kunnen. Vrouwen met minder aantrekkelijke echtgenoten hadden daarentegen geen behoefte om een ​​dieet te volgen of er bijzonder mooi uit te zien: ze waren daardoor gelukkiger, serener en zorgeloos.

Ronnie George/Unsplash

Maar dat is niet alles: de onderzoekers merkten ook op dat minder aantrekkelijke echtgenoten de neiging hadden om meer goede daden te verrichten: ze gaven meer geschenken aan hun vrouw en droegen meer bij aan het huishouden. Het is alsof ze hun esthetische gebreken proberen te "compenseren" met bijna onberispelijk gedrag. Dit droeg verder bij aan het geluk van de partners, die zich meer gewaardeerd voelden en een sterkere en diepere band met hun echtgenoten hadden. Een onderzoeker zei: "De bevindingen laten zien dat het hebben van een fysiek aantrekkelijke echtgenoot negatieve gevolgen kan hebben voor vrouwen, vooral als die vrouwen zelf niet bijzonder aantrekkelijk zijn." We weten al dat het niet mogelijk is om een ​​persoon op uiterlijk te beoordelen, maar het uiterlijk van een man kan de sereniteit en rust van de partner beïnvloeden. Komt er een studie die het verband zal onderzoeken tussen het geluk van de man en het uiterlijk van de partner?

Advertisement