Ze wordt ontslagen omdat ze zwanger is: haar werkgevers moeten haar 300.000 pond betalen - Curioctopus.nl
x
Ze wordt ontslagen omdat ze zwanger…
18 foto’s die beter dan duizend woorden het wonder dat Moeder Natuur ons kan geven samenvatten Vrouw organiseert een nep-huwelijk in een wanhopige poging om de aandacht van haar ex-vriend te trekken

Ze wordt ontslagen omdat ze zwanger is: haar werkgevers moeten haar 300.000 pond betalen

07 December 2021 • Door Janine
2.420
Advertisement

Elke werknemer heeft plichten en heeft - of zou moeten hebben - rechten. De rechten van werknemers zijn noodzakelijk, en omvatten het recht op werk en gezondheid, vakbondsrechten en het recht op zwangerschapsverlof en vaderschapsverlof. Elk persoon heeft in feite het recht om persoonlijke projecten te maken, en deze mogen geen gevolgen hebben voor hun werk. Zelfs vandaag de dag worden werknemers - en in sommige gevallen vooral vrouwen - echter heel vaak gediscrimineerd op de werkplek: Naomi Hefford is een van deze mensen en haar verhaal is het onderwerp geweest van veel discussies en bedenkingen.

via: The Times

Naomi heeft een belangrijke baan: ze is de beheerder van een dokterspraktijk. Dit verhaal laat ons zien dat discriminatie geen rol of graad kent. De vrouw werd ontslagen nadat ze haar werkgevers had geïnformeerd dat ze zwanger was. De zaak kwam meteen voor de rechter, want de behandeling was uiteraard oneerlijk. De vrouw diende in feite een klacht in en won de rechtszaak wegens discriminatie: de leidinggevenden waren verplicht haar te compenseren met meer dan 300.000 pond.

De juridische kwestie was lang en niet bepaald eenvoudig. Er werd namelijk ontdekt dat de bazen van Naomi samenzweerden om haar te ontslaan toen de vrouw in november 2018 aankondigde zwanger te zijn. De vrouw hoorde hen zeggen: "Als we het moeten doen, wat is dan ons excuus?". Nog maar een jaar eerder, was de vrouw gaan werken op de afdeling chirurgie. Het lijkt er daarom op dat de werkgevers de vrouw om een ​​andere reden hebben ontslagen, namelijk de redenen voor wangedrag op de werkplek, zoals schendingen van de vertrouwelijkheid. De arbeidsrechter voerde echter aan dat het beschikbare bewijs suggereerde dat de artsen een plan hadden bedacht, aangezien "er op dit moment geen significante zorgen waren over de prestaties van de werkneemster, de enige verandering in de omstandigheden was de zwangerschap van de werkneemster". De vrouw heeft in feite geen verkeerde acties ondernomen en had geen ernstige fouten gemaakt: de reden waarom de vrouw werd ontslagen, is haar zwangerschap. Uiteindelijk heeft de vrouw haar strijd gewonnen en we hopen dat ze nu werkt op een plek waar geen ongegronde beschuldigingen worden geuit en waar werknemers worden beschermd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt