Miauwen vertalen in woorden: MeowTalk, de nieuwe app voor kattenbezitters, doet dat

Janine image
door Janine

14 September 2022

Miauwen vertalen in woorden: MeowTalk, de nieuwe app voor kattenbezitters, doet dat
Advertisement

Iedereen die een kat heeft, weet hoe leuk het zou zijn om het miauwen van onze harige vrienden te kunnen interpreteren. Mysterieus, eenzaam en vaak moeilijk te begrijpen, zijn katten zeer fascinerende dieren, maar soms kan het moeilijk zijn om met ze om te gaan. Verwend en kieskeurig als het op eten aankomt, slapen ze graag op de meest absurde plaatsen en hoeveel prachtige mandjes of spectaculaire krabpalen je ook voor ze koopt: ze zullen erop staan ​​om elke kartonnen doos die je in huis achterlaat als hun koninkrijk te kiezen en met hun nagels op je bank of je favoriete meubels krabben.

Nu is er een app die het miauwen van onze kattenvrienden in woorden kan vertalen: laten we het samen uitzoeken.

via BBC

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Het heet MeowTalk en is ontwikkeld door een voormalige ingenieur van Amazon die ook Alexa heeft ontwikkeld: het is de app die kattenbezitters eindelijk zal helpen bij het interpreteren en vertalen van het miauwen van hun viervoetige vrienden. Momenteel bevat het woordenboek een kleine selectie van zinnen, waaronder "Geef me te eten", "Ik ben boos" en "Laat me met rust" en is aangepast voor elk gebruikersprofiel. In tegenstelling tot mensen hebben katten geen gemeenschappelijke taal, maar personaliseren ze hun miauwen volgens hun gesprekspartner, met meer of minder woorden. Maar laten we meer in detail bekijken hoe het werkt.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De app wordt steeds nauwkeuriger naarmate je hem gebruikt en kan de stem van de kat begrijpen door de geluiden op te nemen en te etiketteren; de technologie vertaalt onmiddellijk het gemiauw en een menselijke stem herhaalt de woorden op je mobiel. Javier Sanchez, projectmanager bij ontwikkelaar Akvelon, zei dat het uiteindelijke doel is om een ​​slimme halsband te ontwikkelen. "Ik denk dat dit bijzonder belangrijk is, omdat veel mensen zich vaak alleen thuis voelen met hun katten", voegde Sanchez eraan toe. "Dit zal hen in staat stellen om met hun kat te communiceren, of in ieder geval hun bedoelingen te begrijpen, en zo een zeer belangrijke band op te bouwen."

De app is nog in de fase van ontwikkeling en heeft op dit moment gemengde beoordelingen ontvangen. Gebruikers klagen vooral over de noodzaak om te upgraden naar een premium-registratie om de functies te gebruiken, maar vertalingen lijken ook niet altijd zo nauwkeurig. "Mijn kat vertelt me “ik ben nerveus" terwijl ik hem aai en hij tevreden spint en "ik slaap" terwijl hij aan het eten is", schrijft een gebruiker.

Kortom, een prachtig idee, dat echter nog wat tijd nodig heeft om te verbeteren en nauwkeuriger en betrouwbaarder te worden. In de tussentijd is het een leuk tijdverdrijf voor degenen die hun bestaan ​​delen met hun kattenvriendjes!

Advertisement