Deze man kan elke straat op Google Maps identificeren beginnend met een foto

Janine image
door Janine

03 Oktober 2022

Deze man kan elke straat op Google Maps identificeren beginnend met een foto
Advertisement

De technologische ontwikkeling heeft duidelijk het leven van iedereen beïnvloed, zelfs een ritje met de auto is enorm veranderd dankzij smartphones en applicaties, zoals Google Maps, die je de beste weg wijzen.

Vóór deze vooruitgang werden kaarten gebruikt, zeker effectieve hulpmiddelen, maar niet erg functioneel, omdat het nodig was om de route perfect te bestuderen voordat je op pad ging. Bovenal moest men heel voorzichtig zijn om niet de verkeerde weg te nemen, anders moest je stoppen en een alternatieve route controleren, aangezien er geen "herberekening" oftewel die functie die digitale kaarten hebben, die onmiddellijk een nieuwe route aangeeft.

Juist in gevallen waarin je verkeerd reed, zou het erg handig zijn geweest om deze man als passagier te hebben, die heeft besloten alle wegen van Google Maps te onthouden.

via Daily Star

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Zijn naam is Trevor Rainbolt, hij is 23 jaar oud en heeft ervoor gekozen om elke straat in "Google Maps" te onthouden. Een afbeelding is voldoende om een ​​bepaalde plaats te identificeren. Deze vaardigheid heeft hem tot een van de beroemdste "Geoguessrs" ter wereld gemaakt. Een spel waarbij je moet raden waar een bepaalde foto is genomen, wie er het dichtst bij komt krijgt de meeste punten.

Zo is Trevor een echte ster op sociale media geworden, bekend onder het pseudoniem "georainbolt". Voor hem is het identificeren van een land, regio of stad kinderspel. Door de vele uren die hij besteedde aan het spelen van "Geoguessr" en het observeren van de beelden van "Google Maps Street View" kon hij talloze details onthouden waarmee hij een plaats onmiddellijk kan identificeren.

"De vorm van de bomen, de kleur van de grond, de verkeersborden en de huizen, het zijn allemaal elementen waarmee ik een land of een regio in een paar seconden kan identificeren".

Advertisement
georainbolt/Instagram - Screenshot

georainbolt/Instagram - Screenshot

Kijken naar een foto en begrijpen in welk land deze is genomen, werd Trevor te gemakkelijk, dus hij probeerde zichzelf steeds nieuwe obstakels op te werpen: even naar de afbeelding kijken of naar een portret kijken waarvan een deel is gewist.

Zijn laatste uitdaging was een heel romantische. Een man liet hem een ​​foto zien en vroeg hem of hij de straat kon identificeren waar deze is genomen omdat hij daar zijn vrouw ten huwelijk had gevraagd, maar hij was vergeten waar de straat was. Trevor stemde toe en kon de exacte plek identificeren.

Zou jij een plaats kunnen identificeren aan de hand van een afbeelding?

Advertisement