Een jaar lang kocht deze vrouw niets overbodigs: ze slaagde erin om $23.000 te sparen

Janine image
door Janine

15 Oktober 2022

Een jaar lang kocht deze vrouw niets overbodigs: ze slaagde erin om $23.000 te sparen
Advertisement

Te vaak merk je aan het einde van de maand dat het meeste geld is besteed aan het kopen van nutteloze items. In de loop van het leven worden er aankopen gedaan die ongetwijfeld vermeden hadden kunnen worden. Daarom moet je je bij het kopen van iets altijd eerst afvragen of het echt nodig is of dat je zonder dat product je bestaan ​​kunt voortzetten. Op deze manier kun je, door onnodige uitgaven te elimineren, veel meer besparen dan je misschien denkt.

Deze vrouw koos ervoor om de uitdaging aan te gaan, om te kijken hoeveel ze kon besparen door activiteiten te vermijden of nutteloze producten te kopen.

via Cosmopolitan

Haar naam is Michelle McGagh, op een dag realiseerde ze zich dat ze het afgelopen jaar te veel had uitgegeven, maar toen ze naging hoe ze dat geld had gebruikt, merkte ze dat het meeste voor onnodige dingen was gebruikt: kleding, uitgaan en vliegtickets.

Sindsdien heeft ze besloten een uitdaging met zichzelf aan te gaan, namelijk een heel jaar geen geld uit te geven aan nutteloze dingen, maar het alleen te gebruiken voor de hypotheek, levensverzekering, liefdadigheid en telefoonrekeningen. Haar man was van mening dat dit soort toewijding te veel voor haar was en dat ze het niet zou kunnen nakomen.

Advertisement

Michelle deed haar uiterste best om deze persoonlijke wedstrijd te kunnen "winnen" en koos ervoor om geen kleding meer te kopen, maar alleen de kleding te gebruiken die ze had en alle verplaatsingen zouden per fiets plaatsvinden.

Om deze resultaten te bereiken, was het echter noodzakelijk om te organiseren en vast te stellen hoeveel te besteden aan basisbehoeften. Om deze reden heeft de vrouw ervoor gekozen om een ​​limiet van 35 dollar per week (35,8 euro) in te stellen om deodorant, shampoo, tandpasta en eten te kopen. Daarnaast was het echter noodzakelijk om de luxe op te geven: reizen, nieuwe kleding, avondjes uit eten, bioscoop, het abonnement van de sportschool en snoep.

Velen hebben de keuze van Michelle bekritiseerd, maar, zoals ze zelf aangeeft, slaagde ze erin meer dan 20 duizend dollar te besparen. "Ik kon mijn hypotheek, rekeningen en eten betalen. Het afgelopen jaar was een experiment in soberheid. Ik besluit liever te beslissen iets niet te kopen dan het gewoon niet te kunnen. Ik hoop dat ik ook andere mensen heb aangemoedigd om hun uitgavenpatroon te heroverwegen."

Haar uitdaging en de manieren waarop ze die wist te overwinnen, werden verteld in haar boek The NO Spend Year: How I Spent Less And Lived More, 'Het jaar zonder uitgaven: hoe ik minder heb uitgegeven en meer heb geleefd'.

Wat vind jij?

Advertisement