Ze blijft haar zoontje van vijf borstvoeding geven: "Ik heb een speciale band met mijn kind"

Janine image
door Janine

19 Oktober 2022

Ze blijft haar zoontje van vijf borstvoeding geven: "Ik heb een speciale band met mijn kind"
Advertisement

Een kind voeden met je eigen melk is een van de meest natuurlijke dingen en het helpt om die speciale band tussen een moeder en een kind te creëren. Elke vrouw bepaalt onafhankelijk de duur van de borstvoeding, die niet voor iedereen hetzelfde is. Wanneer het kind begint te groeien, vindt de definitieve overgang naar de volgende stap, die van min of meer vast voedsel, spontaan plaats. In de meeste gevallen tenminste, maar sommige moeders kiezen ervoor om borstvoeding veel langer te laten duren dan de standaardperiode: dit is het geval van een Australische vrouw, die hard werd bekritiseerd omdat ze haar 5-jarige kind borstvoeding blijft geven.

via The Sun

Advertisement
the.lauren.mcleod/Instagram

the.lauren.mcleod/Instagram

Laure McLeod, uit Perth, in Australië, heeft een verhitte discussie op het internet aangewakkerd over haar keuze om haar zoon Bowie nog steeds met moedermelk te voeden, ondanks dat de jongen nu vijf jaar oud is. "Mijn zoon en ik hebben een geweldige band en ik ben heel dankbaar dat ik zijn groei met mijn melk kan ondersteunen", zei de vrouw, die haar keuze via talloze foto's op sociale media deelde.

Terwijl sommige deskundigen aanbevelen om zo lang mogelijk borstvoeding te blijven geven, omarmen anderen de theorie van beperkte tijd, maar het geval van Laure overtreft de statistieken. In ieder geval deelt McLeod haar beslissing zonder aarzeling, die het met overtuiging verdedigt, door zich te confronteren met de talrijke kritieken van gebruikers.

Advertisement

"Ik heb het geluk gehad een relatief makkelijke ervaring te hebben gehad betreft borstvoeding, met minimale problemen, de voordelen wegen ruimschoots op tegen de moeilijkheden die kunnen worden ondervonden," zei ze. "Mijn kinderen en ik hebben een geweldige relatie en ik ben blij dat ik hun fysieke en mentale ontwikkeling kan ondersteunen met mijn moedermelk en ze het gevoel van comfort en veiligheid kan geven dat ze ervaren tijdens het geven van borstvoeding."

Laure hecht geen waarde aan de negatieve oordelen over haar keuze, die zij beschouwt als een gevolg van een schaarse en onjuiste informatie hierover. "Veel van de negatieve opvattingen over dit onderwerp zijn vaak gebaseerd op een gebrek aan voorlichting en het is deels de reden waarom ik mijn verhaal deel: mensen helpen begrijpen dat de duur van borstvoeding afhangt van de natuur, het lichaam van de vrouw en dat gebeurt spontaan."

Deze moeder heeft er dus heel duidelijke ideeën over. Wat denk jij ervan?

Advertisement