Restaurant hangt bord op met toegangsverbod voor kinderen: “Ze zijn niet welkom”

Janine image
door Janine

06 Januari 2023

Restaurant hangt bord op met toegangsverbod voor kinderen: “Ze zijn niet welkom”
Advertisement

Als je besluit om naar een restaurant te gaan, hoop je vaak een avond in alle rust door te brengen, zonder aan iets anders te denken. Juist in dit scenario rijst echter een eeuwenoude vraag, namelijk de aanwezigheid van kinderen in restaurants. Het komt namelijk vaak voor dat een gezin aan een tafel zit met kleintjes die beginnen te schreeuwen of door de zaal rennen, wat sommige klanten irriteert.

Een Franse restauranthouder wilde het probleem oplossen door kinderen de toegang tot zijn restaurant te ontzeggen. Het is echter jammer dat hij op deze manier niets anders heeft gedaan dan een controverse op internet aan te wakkeren.

via Le Point

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het begon allemaal toen een oma uit Straatsburg met haar familie en kleindochter naar de kerstmarkt in de stad Ribeauvillé ging. Tussen de middag wilden ze allemaal samen naar het restaurant en zonder erbij na te denken stonden ze in de rij voor de deur van het restaurant. Na vrij lang wachten kwam een ​​serveerster naar hen toe en onthulde spijtig dat ze vanwege het kind niet naar binnen zouden kunnen.

Het gezelschap had niet in de gaten dat er een bord aan de deur van het restaurant hing waarop duidelijk stond dat de aanwezigheid van kinderen binnen niet welkom was.

Advertisement

UNE HONTE !! RESTAURANT à éviter IMPERATIVEMENT !! (sauf si vous êtes d'accord avec ce comportement) Hier mes enfants...

Pubblicato da Chantal Ruh su Lunedì 5 dicembre 2022

"Na een half uur buiten te hebben gewacht - vertelt de vrouw -, vertelde de serveerster ons dat ze ons niet kon bedienen omdat we in gezelschap waren van een klein meisje. We hadden het bordje op de deur niet gezien". Dus de vrouw verspilde geen tijd en ging meteen naar de politie om uit te leggen wat er was gebeurd, maar die adviseerde haar niets te doen aangezien er geen onderzoek zou worden gedaan. Omdat de autoriteiten niets konden doen, koos ze ervoor om sociale media te gebruiken. Om deze reden vertelde ze het incident op haar Facebook-profiel, compleet met fotografisch bewijsmateriaal.

Velen hebben deze keuze bekritiseerd omdat individuen niet de toegang tot een restaurant kunnen worden ontzegd.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De restaurateur besloot echter in te grijpen door de redenen voor dat bord uit te leggen: "Ik had deze zinnen niet op de deur moeten plakken. We verbieden kinderen niet de toegang, verre van dat. We willen graag dat onze klanten in alle rust kunnen eten en daarom proberen we die kleintjes niet binnen te laten die dan ondraaglijk zouden zijn. Ondanks alles hadden we het mis."

Wat vind je van de keuze van de restaurateur?

Advertisement