Op deze foto uit 1900 zit een werkelijk verontrustend detail: zie je het?

Janine image
door Janine

26 Juni 2023

Op deze foto uit 1900 zit een werkelijk verontrustend detail: zie je het?
Advertisement

Heb je weleens een oude foto gevonden en een verontrustend detail opgemerkt dat je nog niet eerder was opgevallen? In dit artikel bieden we je een nogal gedateerde foto aan, aangezien het in 1900 is gemaakt, en dat er blijkbaar uitziet als een heel normaal portret van een groep vrouwen. Als je echter goed kijkt, zul je een detail opmerken dat je op zijn zachtst gezegd verbijsterd zal maken.

via First for Women

Advertisement

Het huiveringwekkende detail:

Het detail dat in deze eeuwenoude foto verborgen zit, doet je echt huiveren. Je merkt het misschien niet op het eerste gezicht, maar als je goed kijkt, zie je het. Omdat het een opname is die dateert uit 1900, kan het geen detail zijn dat is toegevoegd met Photoshop of andere grafische programma's, een aspect dat het nog verontrustender maakt. Als fotografie tegenwoordig een kunst is binnen "ieders bereik", die vaak wordt geïnspireerd door het mooie van het onmiddellijke en vluchtige moment, was dat in het verleden helemaal niet zo: vroeger vertegenwoordigde het in feite een manier van het bewaren van herinneringen, vaak alleen voorbehouden aan rijke families.

Dat gold met name voor postmortale foto's, portretten van overledenen waar men naar wilde kunnen kijken om hun gezichten en gelaatstrekken niet te vergeten. Hoewel het vandaag de dag misschien vreemd en macaber lijkt, was het in die tijd gebruikelijk dat families samen met hun overleden geliefde poseerden, opgemaakt en gekleed voor de gelegenheid, om zo te lijken dat ze nog in leven waren.

De foto waar we het hier over hebben komt uit die periode en ook al zijn er geen mensen te zien die zijn overleden, zit er toch een gruwelijk detail in. Ondanks dat het de wereld rond is gegaan, blijft het nog steeds een mysterie en een onderwerp van studie voor veel historische onderzoekers, die geen logische verklaring kunnen vinden.

Laten we ter zake komen: als het je nog steeds niet is gelukt om het huiveringwekkende detail te vinden, is het nu het moment om het te onthullen.

Advertisement
Op deze foto uit 1900 zit een werkelijk verontrustend detail: zie je het? - 2

De 13 vereeuwigde vrouwen poseerden op hun werkplek voor een groepsfoto. In feite zijn het arbeiders van de linnenfabriek in Belfast, in Ierland, en ze poseren met hun werktuigen aan hun middel vastgebonden met een touw. Alle 13 hebben hun armen over elkaar, waardoor het aspect van onze interesse eruit zou moeten springen. Als je het meisje helemaal rechts op de middelste rij ziet, is het onmogelijk om iets vreemds op haar schouder niet op te merken: een hand, maar van wie is die? Onmogelijk te zeggen, aangezien alle vrouwen hun armen over elkaar houden.

Een Iers staatsburger genaamd Lynda bracht, nadat ze de foto op de zolder van haar inmiddels overleden grootmoeder had gevonden, deze werkelijk mysterieuze afbeelding tevoorschijn. De hand die uit het niets verscheen, rust precies op de schouder van Ellen Donnelly, Lynda's grootmoeder. Volgens de woorden van de kleindochter hebben er altijd surrealistische gebeurtenissen plaatsgevonden in haar familie en dat bleef zo doorgaan, ook na de ontdekking van de foto.

Er is nog geen logisch antwoord op gevonden, welke verklaring zou jij geven?

Advertisement