Weet jij waarom je zou moeten stoppen met het meenemen van je telefoon naar het toilet?

Janine image
door Janine

27 Augustus 2023

Weet jij waarom je zou moeten stoppen met het meenemen van je telefoon naar het toilet?
Advertisement

De afgelopen twintig jaar is het gebruik van mobiele telefoons gedurende de dag steeds frequenter geworden, vooral na de komst van sociale media. Altijd verbonden zijn is voor velen een vaste gewoonte geworden, zozeer zelfs dat de smartphone een soort verlengstuk van ons lichaam lijkt te zijn geworden. Vrije momenten zijn vaak gewijd aan online surfen, zelfs wanneer je op het toilet zit. Dit moet echter worden vermeden: laten we eens kijken waarom.

via Health Shots

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Mobiele telefoons en daarmee de talrijke sociale netwerken en instant messaging hebben ons dagelijks leven overgenomen. We zijn er zo aan gewend dat het bijna onmogelijk lijkt om je voor te stellen dat je ze een hele dag niet gebruikt: het idee om zonder smartphone te leven kan zelfs een vaag gevoel van verlies veroorzaken, zozeer is het een integraal onderdeel van ons leven geworden.

Het is niet nodig om het op te geven, maar maak er geen misbruik van, ga terug naar het leren genieten van momenten in gezelschap zonder afgeleid te worden en neem het niet altijd met je mee onder alle omstandigheden: een van de gelegenheden die je moet vermijden is de “toiletpauze”. Een verkeerde gewoonte, die volgens onderzoek echter door 75/90% van de mensen wordt aangenomen. Er zijn verschillende redenen waarom we het niet zouden moeten doen, laten we eens kijken wat ze zijn.

Advertisement

1. Ziektekiemen in overvloed

1. Ziektekiemen in overvloed

Pixabay-Not the actual photo

In 2011 bleek uit een onderzoek van de London School of Hygiene & Tropical Medicine dat één op de zes mobiele telefoons sporen van fecale oorsprong bevat waardoor je het risico loopt om infecties op te lopen. Dit eerste punt zou voldoende kunnen zijn om de telefoon in een andere kamer te laten liggen voordat je naar het toilet gaat, maar daar houden de redenen niet op.

2. Risico om geëlektrocuteerd te worden

2. Risico om geëlektrocuteerd te worden

Pixabay-Not the actual photo

Helaas hebben zich dergelijke omstandigheden voorgedaan, waarbij mensen hun leven verloren alleen maar omdat ze hun smartphone meenamen naar de badkamer. Laten we bijvoorbeeld denken aan Madison Coe, de Texaanse tiener die in haar badkuip werd geëlektrocuteerd terwijl ze haar mobiele telefoon gebruikte terwijl deze aan het opladen was.

3. Te lang zitten

3. Te lang zitten

Pixabay

Langer op de wc blijven zitten dan nodig kan schadelijk zijn. Concreet gezien is het belangrijk om de tien minuten niet te overschrijden.

4. Schade aan het apparaat

4. Schade aan het apparaat

Pixabay

De aanwezigheid van wastafels, bidets, badkuipen, douches en toiletten vergemakkelijkt het contact tussen de smartphone en het water enorm. De percentages hiervan zijn veel hoger dan in andere delen van het huis, waardoor het risico op beschadiging van de mobiele telefoon exponentieel toeneemt.

Advertisement

5. Stress

5. Stress

Pixabay

Zelfs als we denken dat rondsurfen op sociale netwerken ons kan ontspannen, is de tijd die we besteden aan onze behoeften een van de weinige momenten waarop we onze ogen en geest kunnen afleiden van de virtuele wereld: waarom niet een paar minuten de verbinding verbreken, de tijd om onze hersenen een pauze te geven?

Zijn dit geen geldige redenen om te voorkomen dat je je mobiele telefoon meeneemt naar het toilet? Als je deze gewoonte hebt, is het beter om ermee op te houden!

Advertisement