Alles wat je moet weten voordat je je oude telefoon verkoopt, en nog veel meer

Janine image
door Janine

05 April 2024

Alles wat je moet weten voordat je je oude telefoon verkoopt, en nog veel meer
Advertisement

Tegenwoordig is het hebben van een smartphone niet langer alleen nuttig, maar ook noodzakelijk om altijd verbonden te zijn, te kunnen communiceren met je vrienden, goederen en diensten te kunnen kopen. Zoals bij elk technologisch apparaat is het echter vroeg of laat tijd om het te veranderen en een nieuw apparaat te kopen. Maar wat te doen met de oude smartphone? Een goede oplossing is om het te verkopen en vervolgens een deel van de aankoopprijs terug te vorderen. In dit artikel bekijken we alles wat je moet weten voordat je je oude telefoon verkoopt.

Advertisement

De mobiele telefoon verkopen: voor- en nadelen

De mobiele telefoon verkopen: voor- en nadelen

Pexels

In theorie heeft het geen zin om een ​​apparaat bij je te houden dat niet zal worden gebruikt, behalve in zeer zeldzame gevallen. Je kunt net zo goed proberen het te verkopen en een deel van de prijs terug te krijgen, toch? Technisch gezien wel, en eigenlijk is dit het eerste voordeel: wanneer je je oude telefoon verkoopt, kun je daadwerkelijk besparen op de aanschaf van een nieuwe smartphone. Om nog maar te zwijgen over de voordelen voor het milieu: aan de ene kant vermijd je dat je telefoon bij het elektronisch afval terechtkomt; aan de andere kant zal de koper vermijden een nieuwe smartphone te kopen.

Als je van plan bent je oude telefoon te verkopen, moet je ook rekening houden met de mogelijke nadelen. Ten eerste is het belangrijk om te bedenken dat de verkoopprijs lager kan zijn dan je verwacht. Misschien is het model goed onderhouden, maar is het al een aantal jaren op de markt; wellicht zijn er door gebruik enkele onvolkomenheden; misschien verkopen veel mensen dat specifieke model. Je moet ook voorzichtig zijn met het verwijderen van al je persoonlijke gegevens op de oude smartphone.

Advertisement

Wat moet je doen voordat je een smartphone verkoopt?

Wat moet je doen voordat je een smartphone verkoopt?

Pexels

Zolang hij wordt gebruikt, is de smartphone de opslagplaats van ons hele digitale leven. Sociale media, bankapps, e-mails, telefoonnummers, privéberichten: je smartphone bevat het allemaal. Verkopen is prima, we hebben de voordelen gezien, maar pas nadat alle persoonlijke sporen van de telefoon zijn verwijderd. Dit is wat je moet doen voordat je je smartphone verkoopt:

  • Maak een back-up van je gegevens, bijvoorbeeld in de cloud of door je telefoon op je computer aan te sluiten en al je gegevens daarheen over te zetten, zoals foto's, video's, enzovoort.
  • Controleer of de telefoon werkt door hem uit en weer aan te zetten en de prestaties te evalueren: als hij snel genoeg is, kan hij worden verkocht.
  • Verwijder persoonlijke gegevens en zet de telefoon terug naar de fabrieksinstellingen. Zo kun je alle persoonlijke gegevens van je smartphone verwijderen en je telefoon terugbrengen naar het moment waarop je hem kocht.
  • Zorg ervoor dat de batterij in goede staat verkeert, zowel wat betreft prestaties als werking.
  • Maak de buitenkant van de telefoon grondig schoon.

Om je mobiele telefoon te verkopen kun je het beste de originele verpakking gebruiken, maar een andere verpakking werkt ook, zolang je deze maar veilig bewaart. Vooral bij verzending is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de smartphone veilig op de plaats van bestemming aankomt.

Waar kun je je oude mobiele telefoon verkopen?

Waar kun je je oude mobiele telefoon verkopen?

Pexels

Er zijn verschillende kanalen die het kopen en verkopen van gebruikte elektronische apparaten mogelijk maken. De eenvoudigste keuze is uiteraard het gebruik van internet en de mogelijkheden ervan. Er zijn advertentiesites waarmee je je smartphone veilig kunt verkopen aan kopers dichtbij of ver weg. Deze portalen kunnen ook als tussenpersoon fungeren, waardoor de koper verzekerd is van een goede aankoop en de verkoper van een prijs die in overeenstemming is met de staat van het apparaat. Hoewel ze minder gebruikt worden, is het ook mogelijk om een beroep te doen op online veilingen en fysieke winkels, die een tweedehands smartphone kunnen kopen. Tot slot zijn er fabrikanten die toestaan dat oude telefoons worden ingeleverd, vaak in ruil voor korting op nieuwe aankopen.

Kortom, ervoor kiezen om je smartphone te verkopen betekent dat je jezelf, de koper en ook het milieu een plezier doet, in een circulaire economie waar iedereen beter van wordt. Het is misschien niet zo eenvoudig als het weggooien van een voorwerp, maar het heeft voordelen die verder gaan dan het voorwerp zelf. Vergeet niet om alle gegevens te wissen en de telefoon in goede staat te verkopen.

Advertisement