Hij maakt een foto van zijn dochter en merkt een detail achter haar op: jaren later komen ze achter het mysterie

Janine image
door Janine

09 Juli 2023

Hij maakt een foto van zijn dochter en merkt een detail achter haar op: jaren later komen ze achter het mysterie
Advertisement

Het komt wel eens voor dat je foto's maakt of tegenkomt die iets mysterieus en zelfs verontrustends hebben: een detail, een schaduw, een silhouet kan je verwarren en ertoe leiden dat je de meest bizarre veronderstellingen maakt. Een daarvan is de foto waar we het in dit artikel over zullen hebben, die de protagonist is geworden van talloze twijfels en aannames. Laten we er meer over te weten komen.

via Reddit

Advertisement
Obiaruf/Reddit

Obiaruf/Reddit

In 2014 deelde een gebruiker enkele afbeeldingen op het Reddit-platform, waarvan er één vanwege een bepaald detail grote zorgen baarde.

"Mijn vriend Martin Springall nam deze foto van zijn dochter in Zushi, in de prefectuur Kanagawa, in Japan", legt de auteur van het bericht uit. "Hij is nogal geschokt om dit zelf te posten, dus ik doe het voor hem omdat ik er door gefascineerd ben en graag wat feedback zou willen. Ik heb het gezicht van het meisje natuurlijk vervaagd."

Advertisement

Het mysterie van de foto

Het mysterie van de foto

Obiaruf/Reddit

De gebruiker voegde eraan toe dat er niemand in de buurt was toen de foto's werden gemaakt, maar dat je een volledig misplaatst detail kunt zien. "Er was echt niemand in haar buurt. Hij nam ongeveer vijf foto's van deze plek in een tijdsbestek van ongeveer twee minuten. Ik ken deze man al jaren en ik vertrouw hem. Ik zeg niet dat dit iets is: ik wil gewoon wat feedback."

Obiaruf liet vervolgens de beelden zien en vestigde de aandacht van gebruikers op een paar vermeende laarzen, een kledingstuk dat nauwelijks op het strand wordt gedragen. "Ik bedoel, het is duidelijk warm, te zien aan hoe het kleine meisje gekleed is", schreef hij op Reddit.

Van wie zijn die laarzen?

Van wie zijn die laarzen?

u/Obiaruf/Reddit

Op de afbeelding die viraal ging en in juli werd genomen, in een plaats op ongeveer 50 km van Tokio, lijkt er iets te zijn, of beter gezegd iemand. Achter de benen van het kleine meisje lijk je iets te zien dat lijkt op een paar laarzen, die velen hebben geïdentificeerd als behorend tot een samurai, wat leidt tot de conclusie dat het de geest was van Katagiri Katsumoto, een daimyō, een Japanse krijgsheer, die leefde tussen de zestiende en zeventiende eeuw. 

u/Obiaruf/Reddit

u/Obiaruf/Reddit

Na jaren waarin deze foto een sensatie veroorzaakte en de interesse van velen wekte - waarbij de meest absurde veronderstellingen werden gemaakt - lijkt de waarheid aan het licht te zijn gekomen:

Allereerst lijkt het erop dat de gebruiker wat aandacht voor de foto heeft gecreëerd, omdat hij de achtergrond kent die leidde tot het optische effect van de foto. In feite lijkt het er gewoon op dat er achter het meisje een persoon staat en dat de timing van de foto en het perspectief de rest deden.

Het meisje staat namelijk op een verhoogd stuk terrein en achter haar loopt de grond schuin af. Het is heel gebruikelijk dat smartphones trucs uithalen met het perspectief wanneer er meerdere verdiepingen van hoogten in het scenario zijn.

Concluderend, er zijn in de loop der jaren veel gevolgtrekkingen gemaakt over deze foto, maar het lijkt allemaal neer te komen op een banale fout van de fotocamera.

Advertisement