Veel mensen laten twee spelden onder de deurmat voor hun deur liggen, weet je waarom?

Janine image
door Janine

03 Augustus 2023

Veel mensen laten twee spelden onder de deurmat voor hun deur liggen, weet je waarom?
Advertisement

We horen vaak over praktijken en gewoonten die in eerste instantie zinloos lijken, maar in werkelijkheid een verklaring hebben, in de meeste gevallen onverwacht. Waarom zou je bijvoorbeeld twee spelden onder de deurmat voor de voordeur verstoppen? Laten we er samen achter komen.

Advertisement

Spelden onder de deurmat: waarom?

Spelden onder de deurmat: waarom?

Pexels

Er zijn echt veel mensen die deze gewoonte hebben, wat misschien bizar lijkt. Het is zelfs moeilijk voor te stellen waarom iemand twee spelden onder de mat voor de voordeur zou steken.

Toch is er een reden en die heeft niets te maken met het gebruikelijke gebruik van spelden, om gescheurde stoffen te naaien en te repareren. Wat is dan de reden voor deze gewoonte?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Hoewel het misschien vreemd lijkt, worden er over de hele wereld veel vergelijkbare praktijken gevolgd. Spelden, die worden gekruist voordat ze onder de deurmat worden verborgen om een ​​x te vormen, zijn de hulpmiddelen die het meest worden gebruikt door naaisters. Hun functie is om hen te helpen twee randen van stof aan elkaar te naaien met de draad die ze daadwerkelijk zal verbinden. Hoewel dit hun officiële functie is, worden ze ook voor andere doeleinden gebruikt, zoals het vastmaken van vellen papier.

Dit alles heeft echter niets te maken met de deurmatten: laten we eens kijken naar de echte reden voor deze praktijk.

Een ritueel gekoppeld aan bijgeloof, maar welk bijgeloof?

Een ritueel gekoppeld aan bijgeloof, maar welk bijgeloof?

Pixabay

De reden voor deze gewoonte is gekoppeld aan een populaire overtuiging, die als zodanig geen wetenschappelijk bewijs heeft. Desondanks blijven veel mensen twee gekruiste spelden onder de deurmat steken.

Ritueel en bijgeloof, ondanks het feit dat de wereld met grote sprongen op weg is naar een steeds technologischere toekomst, blijven van generatie op generatie overleven. Er zijn veel mensen die gebaren maken waarvan wordt aangenomen dat ze pech afweren, hoewel er geen manier is om het te bewijzen, simpelweg omdat proberen geen kwaad kan.

Maar wat zou de "kracht" zijn van verborgen spelden?

Gekruiste spelden onder de deurmat: de echte reden

Gekruiste spelden onder de deurmat: de echte reden

Pixabay

Deze praktijk wordt beschouwd als een gunstig gebaar, nuttig om pech te verdrijven en je huis te beschermen tegen negatieve energieën. Veel moderne culturen blijven dit doen, omdat het niets kost, voorbij de daadwerkelijke effectiviteit. Gebruikt als twee amuletten, zouden ze daarom dienen om de bewoners te beschermen en geluk te bevorderen, door heet kwaad en onaangename gebeurtenissen weg te houden.

Hoewel er geen bewijs is dat dit werkt, brengen velen dit bijgelovige gebaar in praktijk om het niet te riskeren. Uiteindelijk schaadt het niemand en kost het niets. Ben jij bijgelovig of volg je in sommige omstandigheden bijgelovige praktijken of denk je dat ze totaal nutteloos en ongegrond zijn?

Advertisement