Dit is de mooiste meisjesnaam van allemaal: dat zegt de wetenschap

Janine image
door Janine

06 Augustus 2023

Dit is de mooiste meisjesnaam van allemaal: dat zegt de wetenschap
Advertisement

Het kiezen van een naam voor een baby is een uiterst belangrijk en delicaat moment, omdat de beslissing van de ouders het kind voor het leven zal begeleiden. Naast persoonlijke smaken en voorkeuren is de wetenschap tot een onbetwiste mening gekomen: laten we eens kijken welke meisjesnaam wordt aangeduid als de mooiste ter wereld.

via New York Post

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Is er een naam die mooier is dan alle andere? Volgens de wetenschap wel. Een studie is tot een conclusie gekomen, waarbij is vastgesteld wat de beste vrouwelijke benaming is in het algemeen. De naam heeft een enorme relevantie in ieders leven, omdat het een onlosmakelijk onderdeel van onszelf en onze identiteit wordt. Het zijn meestal moeders en vaders die ervoor kiezen, op basis van hun eigen persoonlijke smaak, voorkeuren, afstamming enzovoort.

We kunnen een naam leuk vinden omdat we hem associëren met een persoon die onze sympathie opwekt, die we hebben liefgehad of bewonderd, of vanwege zijn bijzonderheid, vanwege het lieve, beslissende of nobele geluid. Kinderen kunnen ook de namen van hun grootouders erven, maar de keuzes zijn erg breed. Voor de wetenschap is er echter een duidelijke winnaar.

Advertisement

Een Engels onderzoek keek naar meisjesnamen op basis van hun geluid

Een Engels onderzoek keek naar meisjesnamen op basis van hun geluid

Pixabay

De Engelse site My1stYears heeft in samenwerking met Dr. Bodo Winter, professor cognitieve taalkunde aan de Universiteit van Birmingham, onthuld wat de mooiste vrouwelijke naam ter wereld is. Het onderzoek was gebaseerd op de symboliek van geluid, d.w.z. de melodische harmonie tussen het woord en zijn betekenis: sommige namen zouden beter zijn dan andere vanwege de gelijkenis tussen hun uitspraak en het concept dat ze bevatten.

Bovendien omvat de keuze van de perfecte naam de hulp van andere zintuigen, zoals reuk en aanraking: Dr. Winter, hoofd van de studie, onderzocht de klanken van elke vrouwelijke naam om de mooiste ooit te identificeren en tot een conclusie te komen.

De allermooiste meisjesnaam: dit is de winnaar

De allermooiste meisjesnaam: dit is de winnaar

Pixabay

CHet resultaat van de analyse bevestigde de wetenschappelijke mening: het is een naam van Griekse oorsprong, waarvan de betekenis "wijsheid" is. Tijdens het onderzoek bleek dat van alle onderzochten degene te zijn met het prettigste geluid. Volgens dit onderzoek is Sofia, of Sophia, de mooiste meisjesnaam. Dit geldt ook voor Sophy en Sophie. Behalve dat het een benijdenswaardige melodie heeft, is het gemakkelijk uit te spreken in elke taal: hoewel het vooral populair is in Frankrijk en Spanje, wordt het in minstens twintig verschillende talen gebruikt.

Bovendien is er kunstmatige intelligentie om de resultaten van professor Winter te bevestigen: chatGPT definieert de naam Sophia als een symbool van gratie, elegantie en intelligentie. Vervolgens zijn de namen die het mooist worden gevonden Zoé, Everly, Jesse en Rosie, maar ook Enola, Eva, Evelyn en Elena. Wat vind jij van de naam Sophia? Vind je dat ze de eerste plaats op het podium verdient?

Advertisement