Denk je dat je bent geblokkeerd op WhatsApp? Hier lees je hoe je erachter komt en wat je kunt doen

Janine image
door Janine

07 Oktober 2023

Denk je dat je bent geblokkeerd op WhatsApp? Hier lees je hoe je erachter komt en wat je kunt doen
Advertisement

WhatsApp is een van de meest gebruikte apps voor instant messaging ooit, maar er kunnen soms vragen rijzen over hoe het werkt. Hoe kun je bijvoorbeeld begrijpen of een contactpersoon je op WhatsApp heeft geblokkeerd? Laten we eens kijken wat de tekenen zijn die kunnen duiden op een blokkering door een van je contacten, en wat je moet doen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Dit vermoeden hebben is niet leuk, vooral als je veel geeft om de persoon waarvan je denkt dat hij je heeft geblokkeerd. Instant messaging applicaties hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we communiceren en zijn ongetwijfeld een zeer handige en snelle manier om te communiceren met vrienden, familieleden en kennissen, maar ook om in contact te komen met mensen die je nog nooit eerder hebt gezien. Misschien ontmoeten we iemand op sociale media en wisselen we kort daarna telefoonnummers uit om met elkaar te praten via WhatsApp.

Als dit een efficiënt en effectief alternatief is voor de inmiddels verouderde brieven die met pen werden geschreven en verzonden, moeten we toegeven dat WiFi alles minder romantisch heeft gemaakt. Natuurlijk hebben we de mogelijkheid om smileys en emoji's te gebruiken, maar het lange en angstige wachten op het ontvangen van brieven van vrienden en metgezellen was iets heel anders. In beide gevallen was er de vraag "wanneer zal hij mij schrijven?" of “zal ze me antwoorden?”. Ze waren een integraal onderdeel van de uitwisseling, maar met berichten via de ether gebeurt er nog iets meer: ​​“zou hij mij geblokkeerd hebben?”

"Blokkeren" vindt plaats wanneer iemand je niet langer wil toestaan ​​contact met hem op te nemen, waardoor je feitelijk geen berichten meer kunt sturen, zijn status kunt bekijken en kunt controleren of hij of zij al dan niet online is. Hoe kun je, in het geval van WhatsApp, een applicatie die in 2009 is opgericht door Jan Koum en Brian Acton en begin 2010 officieel is uitgebracht en een van de meest gebruikte instant messaging-opties ter wereld is geworden, begrijpen of je daadwerkelijk door iemand bent geblokkeerd?

Advertisement

Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp?

Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp?

Pixabay

Zoals de officiële website zelf bevestigt, zijn er verschillende signalen die aangeven of je bent geblokkeerd op WhatsApp. Misschien heb je een vermoeden en wil je het zeker weten, of weet je al dat WhatsApp geen meldingen stuurt over contacten die je blokkeren en wil je er meer over weten. Dit is waar je op moet letten:

  • Je kunt de laatste verbindingstijd van je contactpersoon niet meer zien;
  • Als je probeert een bericht naar je contactpersoon te schrijven, verschijnt er slechts één vinkje en niet twee, een teken dat het bericht niet is afgeleverd;
  • Je kunt geen berichten meer ontvangen van je contactpersoon en, zelfs als het gesprek nog zichtbaar is, het is onmogelijk om een ​​antwoord op je berichten te ontvangen;
  • De profielfoto en status van je contactpersoon zijn niet langer zichtbaar;
  • Als je een contactpersoon probeert te bellen die je heeft geblokkeerd, wordt de oproep niet voltooid en hoor je een bezettoon.

Deze signalen geven niet aan dat je bent geblokkeerd op WhatsApp. Als ze echter allemaal samen aanwezig zijn, is de kans groot dat een contactpersoon je heeft geblokkeerd. Wat te doen op dit punt?

Wat kun je doen als je bent geblokkeerd op WhatsApp?

Wat kun je doen als je bent geblokkeerd op WhatsApp?

Pexels

Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je bent geblokkeerd, of als je op zijn minst twijfelt, kun je niet veel doen. Het blokkeren op WhatsApp is een eenzijdige beslissing en kan niet worden teruggedraaid of omzeild. Als je echter een hele goede reden hebt om contact op te nemen met die persoon, zoals een noodgeval, kun je andere communicatiemiddelen proberen. Misschien kun je proberen hem of haar te bellen of te schrijven via een andere berichten-app, maar onthoud dat er een reden achter de blokkering zit, dus respecteer altijd de privacy.

Als je contact kunt opnemen met de persoon die je op WhatsApp heeft geblokkeerd, probeer dan een vreedzame dialoog te starten om de redenen voor de blokkering te begrijpen. Respecteer de gedragsregels en probeer, als de persoon de blokkade heeft opgeheven, te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. Wees geduldig: als de contactpersoon die je heeft geblokkeerd niet onmiddellijk reageert, eis dan niet meteen een reactie. Je zou de situatie uiteindelijk alleen maar erger maken.

Hoe blokkeer je een contact op WhatsApp?

Het kan echter voorkomen dat jij de behoefte voelt om je contact op WhatsApp te blokkeren. Om dit te doen, kun je deze eenvoudige stappen volgen:

  • Open WhatsApp op je smartphone of iPhone;
  • Selecteer het gesprek met het contact dat je wilt blokkeren;
  • Tik op de naam van de persoon bovenaan de chat;
  • Scroll naar beneden naar de informatie over het profiel;
  • Zoek de optie “Blokkeren” of “Blokkeer contact”;
  • Tik op de optie om het contact op WhatsApp te blokkeren.

Zodra je je contactpersoon blokkeert, ontvang je geen berichten, oproepen of videogesprekken meer van deze persoon. Bovendien zie je geen statusupdates meer. Zoals we eerder zeiden, kan ook de geblokkeerde persoon jouw gegevens niet meer zien of meldingen over de blokkering ontvangen. Om je contact te deblokkeren, moet je naar je privacy-instellingen gaan en deze in je lijst met geblokkeerde contacten zoeken. En als je wilt, deblokkeer je deze persoon.

Heb je ooit iemand geblokkeerd op WhatsApp of ben je zelf geblokkeerd?

Source:

 

 
Advertisement