NASA zoekt aspirant-Marsbewoners voor een gesimuleerde missie naar Mars die een jaar zal duren

Janine image
door Janine

29 Februari 2024

NASA zoekt aspirant-Marsbewoners voor een gesimuleerde missie naar Mars die een jaar zal duren
Advertisement

Zou je deel willen nemen aan een “Aardse missie naar Mars”? NASA biedt geselecteerde kandidaten de kans om dat te doen, hier zijn de vereisten en wat het programma in detail omvat.

Advertisement

NASA CHAPEA-missie zoekt kandidaten

NASA CHAPEA-missie zoekt kandidaten

NASA Johnson/Youtube screenshot

De eerste menselijke missie naar Mars komt steeds dichterbij: astronomen bereiden zich voor op deze grote stap in de ruimte, waarbij de eerste bemanning de rode planeet zal bereiken, die al uitgebreid is verkend door NASA-rovers. Nu heeft de ruimtevaartorganisatie een oproep gedaan voor kandidaten om deel te nemen aan een eenjarige gesimuleerde missie naar het Marsoppervlak: dit zal nuttig zijn om belangrijke informatie te verzamelen over de echte expeditie die in de nabije toekomst zal plaatsvinden. De tweede van de drie geplande missies heet CHAPEA, Crew Health and Performance Exploration Analog, en start in de lente van 2025.

De CHAPEA-missies bestaan uit een bemanning van vier vrijwillige kandidaten die zullen leven in een 3D-geprinte omgeving van ongeveer 158 vierkante meter in NASA's Johnson Space Center in Houston, Texas. Deze habitat heet Mars Dune Alpha en bootst kunstmatig de uitdagingen na waarmee de bemanning op het Martiaanse terrein te maken kan krijgen, zoals schade aan apparatuur, beperkte middelen, onregelmatige communicatie met de aarde en vijandige omgevingsfactoren.

Advertisement

Vereisten voor kandidaten voor de eenjarige gesimuleerde missie naar Mars

Vereisten voor kandidaten voor de eenjarige gesimuleerde missie naar Mars

NASA Johnson/Youtube screenshot

Kandidaten voor de gesimuleerde missie moeten virtuele ruimtewandelingen maken, gewassen verbouwen, de faciliteit onderhouden en regelmatig sporten. Maar wie kan er deelnemen aan deze ongelooflijke ervaring? NASA noemt Amerikaanse burgers of permanente inwoners met specifieke kenmerken: naast een goede gezondheid en motivatie moeten ze tussen de 30 en 55 jaar oud zijn, niet roken en een goede kennis van de Engelse taal hebben om de communicatie tussen de bemanning en de missiecontrole te vergemakkelijken.

De bereidheid en het verlangen om de eerste missie van de mens naar Mars te helpen realiseren zijn essentieel. Sollicitaties kunnen tot uiterlijk dinsdag 2 april 2024 worden ontvangen. Voor astronautenkandidaten vereist NASA een masterdiploma in bèta/technische disciplines en twee jaar ervaring in deze richting of minimaal 1.000 uur vliegervaring. Deelname aan de missie biedt niet alleen de mogelijkheid van een unieke ervaring, maar omvat ook een vergoeding, die tijdens het selectieproces zal worden meegedeeld.

De gesimuleerde missie bereidt de eerste echte menselijke reis naar Mars voor

De gesimuleerde missie bereidt de eerste echte menselijke reis naar Mars voor

Freepik

De eerste CHAPEA-bemanning is al halverwege haar gesimuleerde jaarlijkse missie, die begon op 25 juni 2023 en eindigt op 26 juli 2024, terwijl NASA de verzamelde informatie gebruikt om strategieën en oplossingen te ontwikkelen voor de eerste echte expeditie naar Mars. De oproep voor sollicitaties staat open vanaf 16 februari 2024 en “kandidaten moeten een sterk verlangen hebben naar unieke en lonende avonturen en interesse om bij te dragen aan NASA's werk om de eerste menselijke reis naar Mars voor te bereiden”, legt de ruimtevaartorganisatie uit.

Mogelijke kandidaten zijn mensen met twee jaar werk in een programma dat een doctoraat in wetenschap, wiskunde, technologie of techniek inhoudt, of die een medische graad hebben. In afwachting van de selectie van de vier nieuwe kandidaten die hun aanvraag op tijd zullen indienen, blijft NASA zich richten op de campagne ARTEMIS voor de volgende langetermijnmissie naar de maan. Zou jij deel willen uitmaken van dit project?

Advertisement