Villa ter waarde van ruim 10 miljoen dollar plotseling verlaten: er bevinden zich nog steeds luxe voorwerpen

Janine image
door Janine

28 Februari 2024

Villa ter waarde van ruim 10 miljoen dollar plotseling verlaten: er bevinden zich nog steeds luxe voorwerpen
Advertisement

Als je over verlaten villa's hoort, denk je meestal aan griezelige en verontrustende plaatsen, perfect voor de intro van een horrorfilm of iets dergelijks. Luxe auto's, designerschoenen en een huis in perfecte staat, zoals de villa ter waarde van meer dan 10 miljoen dollar beschreven door stadsverkenner JeremyXplores, komen niet in je op. En er zit een tragisch verhaal achter.

Advertisement

Het ontdekken van de verlaten villa ter waarde van meer dan 10 miljoen dollar

Het ontdekken van de verlaten villa ter waarde van meer dan 10 miljoen dollar

JeremyXplores/Youtube

Als je de villa ziet die door JeremyXplores wordt verkend, kun je bijna niet geloven dat deze zo plotseling werd verlaten. Dit landgoed is ongelooflijk intact gebleven en beslaat 2500 vierkante meter. Het beschikt over een binnenzwembad, een buitensportcomplex, een bibliotheek en een lift. Kortom, de villa was van alle gemakken voorzien en had ook de mogelijkheid om te kunnen sporten, lezen en zich comfortabel te verplaatsen. Een perfect toevluchtsoord, waren het niet dat het plotseling verlaten werd.

Zoals we in de inleiding al zeiden, zijn verlaten villa's meestal spookachtige, stoffige, verontrustende plekken. De villa die JeremyXplores heeft verkend is niets van dit alles, die er in plaats daarvan relatief schoon en intact uitziet. Binnen vond de stedelijke ontdekkingsreiziger designerschoenen en tassen, evenals verschillende luxe auto's. Er is een Land Rover, een Mercedes en een Volkswagen Kever. Alles is bewaard gebleven, alsof er plotseling iets is gebeurd. Maar wat precies?

Advertisement

Het verhaal van de verlaten villa ter waarde van ruim 10 miljoen dollar

Het verhaal van de verlaten villa ter waarde van ruim 10 miljoen dollar

JeremyXplores/Youtube

Achter de schijnbare pracht van de verlaten villa schuilt het verhaal van een verdeelde familie. Het gebouw dateert uit 2006 en is gebouwd in opdracht van een chirurg die in de omgeving woonde als ideale plek om met zijn vrouw en kinderen te wonen. Kort daarna raakt de chirurg echter samen met zijn tienerzoon betrokken bij een vliegtuigongeluk: zijn droom viel dus in duigen.

Geconfronteerd met het onvermogen van zijn vrouw om de maandelijkse hypotheek van ruim 60.000 dollar te betalen, en zonder enige financiële steun, werd de familie gedwongen om beslag te laten leggen op de villa. Zelfs vandaag de dag, zo beweert JeremyXplores, is het niet bekend waarom de villa grotendeels intact bleef, met alle bezittingen erin.

“Die man had een visie” en andere commentaren op internet

De video van de urban explorer werd miljoenen keren bekeken en zorgde voor een discussie onder gebruikers in de commentaren. We lezen bijvoorbeeld “deze video is ongelooflijk en zo verdrietig: ik kan me niet voorstellen wat deze familie allemaal moet hebben meegemaakt.” Een andere gebruiker herkent de geest die nodig is om deze prachtige villa uit het niets te creëren: "die man had een visie en we kunnen dat niet ontkennen". Een gebruiker concentreerde zich op hoe onzeker het leven is en schrijft: "Het is opvallend hoe het leven van het ene op het andere moment plotseling kan veranderen". Tenslotte werpt een gebruiker enig licht op het lot van de familie en waarom de villa zich in deze staat bevindt:

Een paar maanden na de gebeurtenis verkocht de vrouw de villa en kocht een ander huis voor haar gezin. De bezittingen die in het huis zijn achtergelaten, zijn eigendom van de laatste eigenaren en niet van de familie van de chirurg. De jongste dochter trad in de voetsporen van haar vader en is nu arts. De mensen die voor haar vader werkten, bevestigen dat hij een goede man was.

Advertisement