Deze overheerlijke aardbeientaart bereidt je met 5 eenvoudige stappen en zonder te bakken!

Sarah Nichele

07 Maart 2016

Deze overheerlijke aardbeientaart bereidt je met 5 eenvoudige stappen en zonder te bakken!
Advertisement

Ook als je geen ervaren kok bent, kun je vaak wel zoiets als een eenvoudige pasta of een stukje vlees op tafel krijgen: dankzij de aard van dit soort gerechten kun je het je gemakkelijk veroorloven om hier en daar een klein steekje te laten vallen, zonder dat het echt oneetbaar wordt. Dit geldt vaak niet voor desserts. Als je het recept van een dessert, en dan met name cakes en taarten, en de lijst met ingrediënten niet nauwkeurig volgt, kom je al snel tot de conclusie dat jouw baksel in het niets lijkt op de foto die bij het recept stond en die je zo bewonderde. Voor degenen die hier maar al te veel ervaring mee hebben, hebben wij nu recept van een taart die bijna onmogelijk is om te verprutsen: deze romige aardbeientaart kent slechts 5 eenvoudige stappen en je hoeft de taart niet te bakken. Succes gegarandeerd!    

via deliciouslysprinkled.com

Advertisement

Ingrediënten (8 personen):

Ingrediënten (8 personen):

Voor het deeg:

1 1/2 kopje lichtzoete en krokante kaakjes
1/3 kopje suiker
2 theelepels kaneel
1/3 kopje gesmolten boter 

Deze overheerlijke aardbeientaart bereidt je met 5 eenvoudige stappen en zonder te bakken! - 2
Advertisement
Deze overheerlijke aardbeientaart bereidt je met 5 eenvoudige stappen en zonder te bakken! - 3

Voor de vulling:

1 pakje (85 g) aardbeien gelatinepudding
2/3 kopje gekookt water
1/2 kopje koud water
1/2 kopje ijsblokjes
226 g geklopte slagroom
4 kopjes versgesneden aardbeien


Bereiding (5 stappen):

Bereiding (5 stappen):

1. Verkruimel de kaakjes in een keukenmachine. Voeg de suiker, kaneel en gesmolten boter toe en meng alles tot een homogeen mengsel.

Deze overheerlijke aardbeientaart bereidt je met 5 eenvoudige stappen en zonder te bakken! - 5

2. Plaats het kruimeldeeg in een taartvorm met een diameter van circa 23 cm en druk het aan tot er een gelijkmatige bodem is ontstaan (maak indien nodig gebruik van een deksel of een glas). Plaats de bodem vervolgens circa 30 minuten in de koelkast.  

Advertisement
Deze overheerlijke aardbeientaart bereidt je met 5 eenvoudige stappen en zonder te bakken! - 6

3. Giet het gekookte water in een kom en voeg de gelatinepoeder toe, totdat deze volledig is opgelost. Voeg vervolgens het koude water en de ijsblokjes toe en roer totdat de gelatinepudding dik wordt.

4. Roer de geklopte slagroom door de gelatinepudding en roer het geheel goed door totdat er een homogeen mengsel ontstaat. Voeg de versgesneden aardbeien toe en laat het geheel vervolgens circa een half uur opstijven in de koelkast.  

Deze overheerlijke aardbeientaart bereidt je met 5 eenvoudige stappen en zonder te bakken! - 7

5. Als er een half uur is verstreken kunnen de bodem en de vulling uit de koelkast worden gehaald. Verdeel de vulling over de bodem en strijk het geheel mooi glad. Plaats de taart vervolgens ongeveer 6 uur in de koelkast, totdat deze goed is opgesteven. Serveer de punten met een dotje slagroom en een aardbei. Eet smakelijk! 

Advertisement