Model verdient 30.000 dollar per jaar door simpelweg haar handen te laten zien: “Weinig mensen kennen dit beroep”

Janine image
door Janine

08 Mei 2024

Advertisement

Dit model verdient een aanzienlijk bedrag per jaar door haar handen te laten zien voor de camera. Een baan die maar weinig mensen kennen, maar die ze in detail uitlegt.

Advertisement

Wie zijn de handmodellen?

Het handmodel Alexandra Berrocal

iamalexberrocal/Instagram

Velen zijn bekend met fotomodellen, de mooie meisjes die over de catwalk paraderen om dure modieuze kleding te showen, sommigen hebben weleens gehoord van haarmodellen, die hun haar uitlenen voor kapsels en hairstyling. Maar niet iedereen weet dat er ook handmodellen zijn: het gaat hier om het tonen van de eigen perfect gemanicuurde handen om voorwerpen te ondersteunen of op te tillen die aan de camera worden getoond tijdens het filmen van reclamespots.

Precies: het is een van de grenzen van marketing, waarvan de modellen een zeer aantrekkelijke beloning krijgen. Een van hen, Alexandra Berrocal, 37 jaar, uit New York, legde deze “onbekende” baan in detail uit. Ten eerste, hoeveel verdient een handmodel? Berrocal verdient ongeveer 30.000 dollar per jaar, voor iets wat ogenschijnlijk heel eenvoudig is. "Het is een nichesector. Niet veel mensen weten dat het echt bestaat”, legt Alexandra uit, die voorheen in de  sector van schoenenontwerp werkte.

Advertisement

Hoe word je een handmodel? Alexandra Berrocal geeft antwoord

Alexandra Berrocal toont haar handen voor de camera

iamalexberrocal/Instagram

De vrouw zei dat wanneer ze met haar vrienden praat over het werk dat ze doet, ze letterlijk verbaasd zijn: "Ze zeggen me 'Wat? Word je betaald om koffie in een kopje te schenken, of om crème op je handen te smeren?'" Het antwoord is ja. Sinds 2019 werkt Berrocal op dit gebied en ontvangt ze voorstellen die variëren van zo'n twee tot tien keer per maand. De vergoedingen variëren ook: voor een shoot van vijf uur verdiende ze 750 dollar, terwijl de vergoeding voor een shoot van veertig minuten 1.200 dollar was.

Maar wat zijn de noodzakelijke vereisten om als handmodel te kunnen werken? Alexandra's ervaring heeft haar geleerd wat merken het meest waarderen: een egale huidskleur, dunne vingers en een huid zonder tatoeages of opvallende vlekken, die in sommige gevallen bedekt is met speciale make-up.

En dat niet alleen: zelfs kleine handen kunnen om een ​​specifieke reden het verschil maken. “Ik heb kleine handen en ik denk dat dat in mijn voordeel werkt, aangezien ik vooral fotoshoots met schoonheidsproducten doe. En omdat mijn hand zo klein is, lijkt het of het product er groter uitziet."

Hoe je voor je handen moet zorgen als je handmodel bent

De handen van handmodel Alexandra Berrocal

iamalexberrocal/Instagram - @paintboxnails

Alexandra heeft deelgenomen aan castings voor andere sectoren, variërend van schouders, ogen, armen en voeten, maar is niet zo succesvol geweest als met haar handen, die haar echte kracht blijken te zijn. "De baan draait om de simpele handelingen die we normaal doen, zoals een product oppakken, iets neerleggen, maar het er mooi uit laten zien."

Om haar carrière te behouden, verzorgt Berrocal haar nagels, die ze kort en verzorgd houdt, maar vooral perfect gehydrateerd. Voordat ze naar bed gaat, smeert ze haar handen elke avond in met volledig natuurlijke sheaboter om ze glad en zacht te maken. Ze raadt ook aan om altijd handschoenen te dragen bij het afwassen en om direct na het wassen van de handen met zeep een vochtinbrengende crème te gebruiken, want volgens haar zijn dit de lichaamsdelen die het eerst tekenen van veroudering vertonen. En voor een handmodel of aspirant-handmodel is het cruciaal om hun jeugdigheid te behouden.

Advertisement